Tenis
SPORTOVI
Tenis
Jedva čekamo

Ćorić osvojio Parmu pa potvrdio nastup u Umagu, ovogodišnji turnir će biti fantastičan

Nakon što je dobar dio prošle sezone morao propustiti zbog operacije ramena, Borna Ćorić napokon se vratio pobjedničkim navikama. U nedjelju je osvojio Challenger u Parmi, a već danas potvrdio svoj nastup na ATP turniru u Umagu. No, tamo ga za nešto više od mjesec dana očekuje paklena konkurencija, a organizatori najavljuju nikada jači Croatia Open.

Dobro raspoložen i nasmijan nakon dugo vremena, a kako i ne bi bio - poslije duge pauze i hvatanja forme nakon operacije ramena Borna Ćorić napokon je osvojio turnir. U finalu Challengera u Parmi je slavio protiv Šveđanina Ymera, a dan kasnije stigao u Zagreb i potvrdio nastup u Umagu.

"Pa, stvarno se super osjećam, dosta sam svjež s obzirom da sam igrao pet mečeva što sam zadnji put odigro 2019., ali evo stvarno sam jako sretan. Moram uhvatiti još bolji ritam, ima još toga na čemu moram raditi tako da za neke velike fešte nema vremena još", ostaje Borna na zemlji.

Slavlje u Parmi donijelo mu je skok od 52 mjesta na ATP ljestvici pa je Borna sada 203. igrač svijeta. Ali, ono najbitnije - rame je napokon dobro.

"Još mi je draže, da, rame mi je do finala bilo odlično, u finalu sam ga malo osjećao, neću se žaliti na to ako ću ga samo osjećati u finalima, potpisat ću to."

O nastupu na Wimbledonu tek će odlučiti, ali zato neće propustiti Umag.

"Imam jako lijepe uspomene od tamo, dobio sam svoj prvi ATP meč tamo i nekako sam se tamo proslavio ja bi rekao i uvijek mi se drago vratiti tamo."

A Croatia Open nikad jači - stižu Jannik Sinner, 13. igrač svijeta, četvrtfinalist Roland Garossa Holger Rune i ono najvažnije - španjolska senzacija, sedmi igrač svijeta i branitelj naslova - Carlos Alcaraz.

"Carlos se jako veseli dolasku u Umag, ipak je tu osvojio svoj prvi naslov, sjeća se kad smo mu pristupili sa 16 godina i ponudili mu mogućnost da igra tu, određeni ljudi to ne zaboravljaju", ističe Tomislav Poljak, direktor turnira u Umagu.

Bit će tu i veteran Fognini, kao i naš Borna, koji bi se dobrim nastupom približio cilju za ovu godinu, a to je povratak među 100 najboljih tenisača svijeta.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider