Tenis
SPORTOVI
Tenis
Mogao bi daleko dogurati

Čilić nakon pobjede nad Mayerom otkrio što ga najviše veseli

Marin Čilić je nakon pobjede nad Florianom Mayerom 7-6 (2), 6-4, 7-5 u 2. kolu Wimbledona, izjavio kako mu "nije bilo nimalo lagano" te je istaknuo da je "zadovoljan svojom igrom koja je i danas bila na visokoj razini."

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bila je to treća Čilićeva pobjeda u pet međusobnih dvoboja s 33-godišnjim Nijemcem, koji je dvaput bio četvrtfinalist u Wimbledonu i na travi je mnogima opasan suparnik.

"Mayer je igrač koji igra odlično na travi, tako da sam očekivao da će igrati jako dobro. Već me i dobio u prošlosti, tako da sam bio spreman. Igrač je koji je neugodan, ima udaraca koji nisu baš u teniskim knjigama i bio je tvrd orah. Bio sam maksimalno koncentriran u svakom trenutku i sjajno je što sam uspio obaviti posao u tri seta", rekao je Čilić te dodao:

"Nije bilo ugodno početi s 'breakom' i zaostajao sam u prvom setu sve do 5-4, ali u tim trenucima sam uspio povezati par sjajnih poena, par sjajnih reterna i napravio taj 'break'. Od tog trenutka mislim da sam bio puno bolji na terenu, puno agresivniji, puno konstatniji iz igre. Danas sam stvarno jako dobro reternirao. Moram priznati da je i on igrao na odličnoj razini, imao fenomenalnih poena. Još jedan odličan meč na visokom nivou i sjajno je da sam uspio završiti meč u tri seta. Nije bilo nimalo lagano, ali zadovoljan sam sa svojom igrom i stvarno je bila na visokoj razini i danas."

Na visokoj razini je bio Marinov početni udarac. Iako je dvaput gubio servis, završio je meč sa 91 % realizacije prvog servisa i 31 asom.

"Sigurno da sam zadovoljan sa svojim servisom; jako puno aseva, jako puno puno besplatnih poena i nastavljam sa sjajnom igrom, što me najviše veseli."

Nastavak takve forme Čilić očekuje i kad mu s druge strane mreže bude 27-godišnji Amerikanac Steve Johnson, 31. tenisač svijeta, protiv kojeg vodi 2-0 u međusobnim dvobojima.

"Posljednji put sam ga pobijedio prošle godine u Queensu, u tri seta. On je igrač koji ima sjajan servis i sjajan forhend, tako da ću pokušati usmjeriti igru u njegov bekend. Pokušat ću zadržati ovakav nivo serviranja i agresivne igre. U ova dva meča je, više-manje, sve dobro funkcioniralo. Nadam se da mogu zadržati taj visoki nivo igre i nastaviti u ovome tempu", zaključio je najbolji hrvatski tenisač koji se po sedmi put probio do 3. kola u Wimbledonu, na kojem nastupa po 11. put u karijeri.

Čilićev dvoboj protiv Johnsona na rasporedu će biti u petak, ako ne bude problema s vremenom.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider