Tenis
SPORTOVI
Tenis
prvi hrvat u povijesti

Čilić najavio novo veliko finale: ''Sa svojom igrom mogu i protiv Federera''

Marin Čilić plasirao se u svoje novo finale Grand Slama, prvo u Melbourneu.

Marin Čilić (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Prvi put u povijesti jedan je Hrvat ušao u finale Australian Opena. Marin Čilić je ''pomeo'' s terena mladog Britanca Kylea Edmunda te izborio novo Grand Slam finale koje mu od ponedjeljka donosi 3. poziciju na ATP listi, odmah iza dvojice najboljih na svijetu, Federera i Nadala.

Prvi tenisač svijet Rafa Nadal morao je predati meč prvi vodstvu Čilića u petom setu dramatičnog četvrtfinala. Uvijek sjajno pripremljeni Španjolac nije izdržao žestoki tempo, a problema je imao i 23-godišnji Edmund.

Marin je prvi i treći set slavio s uvjerljivih 6:2, a u drugom je slomio nade Britancu u tie-breaku.

''Primijetio sam da je u trećem gemu trećeg seta propustio par lopti. U drugom setu moja je igra imala uspone i padove, a on je dobro servirao. Psihički sam ostao koncentriran kod svakog poena, a to je posebno bilo važno u tie-breaku'', rekao je Čilić na terenu poslije meča.

''Kyle je igrao sjajno na turniru, ali žestok ritam je ostavio traga na njegovu tijelu. I ja to osjećam. On sigurno ima svjetlu budućnost.''

Hrvatski navijači u Melbourneu (Foto: AFP) Hrvatski navijači u Melbourneu (Foto: AFP) (Foto: Afp)

U petak ujutro na teren izlazi najveći svih vremena. Roger Federer za finale će morati pobijediti novu veliku tenisku zvijezdu. Tek mu je 21 godina, ali već sada igra nevjerojatan tenis. Korejac Hyeong Chung izbacio je Zvereva i Đokovića.

''Odigrao je nekoliko fenomenalnih mečeva. Mislim da mu ovaj teren odgovara savršeno. Njegovo je kretanje vjerojatno najbolje na turniru.''

A onaj drugi ''lik'', njega je pobijedio na putu prema tituli na US Openu, ali mu je Fedex uzvratio u finalu Wimbledona prošle godine.

''Mislim da se uz svoju igru, dobar servis i agresivnost, mogu suprotstaviti Federeru. Uvijek je teško ako samo trčite okolo, a on kontrolira poen'', poručio je Marin.

Čilić u finalu Australian Opena igra u nedjelju od 9:30. Budite s nama i tada...
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider