Tenis
SPORTOVI
Tenis
svaka ti čast, majstore!

Bravo, Marine! Čilić sjajnom igrom izborio finale Australian Opena i postao treći tenisač svijeta!

Marin Čilić plasirao se u novo Grand Slam finale, treće u svojoj karijeri.

Galerija Marin Čilić (Foto: AFP) Kyle Edmund (Foto: AFP) Kyle Edmund (Foto: AFP) +4 Marin Čilić (Foto: AFP)

Marin Čilić plasirao seu finale Australian Opena. Hrvatski tenisač bio je bolji od mladog Britanca Kylea Edmunda rezultatom 6:2, 7:6, 6:2 poslije dva sata i 20 minuta igre.

U nedjeljnom finalu mogao bi ponovno, kao u Wimbledonu, igrati protiv Rogera Federera koji sutra igra polufinalni meč protiv mladog Korejanca Hyeona Chunga, koji je izbacio Zvereva i Đokovića.

Čilić je ulaskom u finale osigurao najbolji renking u karijeri. U ponedjeljak će biti treći tenisač svijeta bez obzira kako završi finale.

Sjajna igra Čilića

U prvom setu hrvatski je tenisač uzeo servis Britancu za 4-2, a onda još jednom i okončao ga u svoju korist nakon 36 minuta igre. Edmund je u prvom setu zatražio liječnički time-out koji je potrajao osam minuta.

U drugom setu Edmund pronalazi svoju igru, vrši pritisak svađajući se sa sucem, no nijedan tenisač ne gubi svoj servis i set odlazi u tie-break gdje je opet bolji hrvatski tenisač. U trećem je setu hrvatski tenisač Edmundu uzeo servis dva puta i došao do svog trećeg Grand Slam finala.

Čilić je s Edmundom, 49. tenisačem na ATP ljestvici, prije ovog meča igrao jednom, prošle godine u drugom kolu turnira Masters 1000 serije u Šangaju i tada je slavio.

S Federerom je najbolji hrvatski tenisač igrao devet puta i samo ga je jednom pobijedio, a Švicarac je bio bolji u oba prošlogodišnja međusobna susreta. Protiv Chunga, 58. na ATP ljestvici, Čilić je igrao triput i sva tri puta slavio.

Čilić se novim finalom približio Goranu Ivaniševiću na samo jedno Grand Slam finale zaostatka. Podsjetimo, Goran ih je igrao četiri (Wimbledon). Čilić je izborio treće Grand Slam finale, i to na trećem različitom turniru. US Open osvojio je 2014. godine, a 2017. je izgubio finale Wimbledona.

Čilić - Edmund setovi 3:0

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider