Tenis
SPORTOVI
Tenis
Bit će još finala

Čilić ipak nasmiješen, Ljubičić u emotivnom zagrljaju s Federerom: "Neopisivo!"

Ljubičić se u svlačionici fotografirao s Federerom i podigao pehar namijenjen pobjedniku Australian Opena.

Roger Federer i Ivan Ljubičić (Foto: Twitter) (Foto: Platforma X)

Nakon sjajnog meča koji je otišao u pet setova, Marin Čilić izgubio je u finalu Australian Opena od neuništivog Švicarca Rogera Federera, kojem je to rekordni 20. grand slam naslov, no hrvatskim ljubiteljima tenisa utjeha može biti što je ipak jedan Hrvat slavio.

Naime, već dvije godine Federerov trener je proslavljeni hrvatski tenisač Ivan Ljubičić, koji po mnogima nosi velike zasluge što Švicarac proživljava drugu tenisku mladost. Federer je osvojio treći grand slam naslov otkada mu je Ljubičić trener. Treba podsjetiti da je Ljubičić postao Federerov trener u trenutku kada mu nije išlo baš najbolje, kada su se već razmahale spekulacije o kraju karijere i priče da su najbolji dani daleko iza njega.

Tada je malo tko očekivao da se može vratiti na vrh, a kamoli u nizovima osvajati grand slam naslove. No, Švicarac je uz pomoć Ljubičića pokazao da nije za staro željezo i da u poznim teniskim godinama može pobjeđivati osjetno mlađe suparnike, da i dalje može biti najbolji.

Ljubičić se u svlačionici fotografirao s Federerom i podigao pehar namijenjen pobjedniku Australian Opena.

"Neopisivo!", kratko je napisao u statusu iznad fotografije na kojoj je u čvrstom zagrljaju s Federerom.

Čilić je na otvorenoj sceni čestitao Ljubičiću te se potom također fotografirao u svlačionici sa svojom ekipom i objavio fotografiju na Twitteru. Kad su se emocije malo slegle, izgledao je sretno i nasmiješen.

„Bila su to dva sjajna tjedna. Čestitam Federeru i hvala svima na podršci“, napisao je Čilić, koji je izgubio finale, ali je ostvario veliki uspjeh i nema razloga za tugu.

Sada je treći igrač na svijetu, što mu je najbolji renking u karijeri i može se očekivati da će napasti prvo mjesto. To je i sam najavio nakon meča. Čilić je pokazao da može ravnopravno igrati i s Federerom i s Rafaelom Nadalom, a uz to za njega radi i vrijeme. Ako ovako nastavi igrati, bit će još finala i pobjeda na grand slamovima. 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider