Tenis
SPORTOVI
Tenis
BUDUĆNOST TENISA

Carlos Alcaraz nastavlja oduševljavati, sad je postigao nešto čime je nadmašio sve tenisače u povijesti

Mladi španjolski tenisač Carlos Alcaraz u Umagu nije obranio trofej, no postavio je jedan rekord.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Finalni meč u umaškom Stella Marisu ove godine nije bio sretan za Carlosa Alcaraza, 19-godišnjeg Španjolca koji je prošle godine jedini hrvatski ATP turnir osvojio. 

Bio je to tada prvi trofej u profesionalnoj karijeri ovog mladića, koji je ove godine posebno podigao kvalitetu svoje igre te je dogurao do četvrtog mjesta na ATP ljestvici.

Finale Umaga mu je stoti meč

No, finale Umaga ponovno je bilo posebno za Carlosa, odnosno Carlitosa, kako on sam voli da ga se zove. Bio je to njegov stoti profesionalni meč na "touru".

Tim putem je mogao naći svoje mjesto na ljestvici tenisača po kriteriju pobjeda u prvih sto odigranih profesionalnih mečeva. I ne samo da se našao na toj ljestvici, nego je na njenom vrhu. Ukratko, nitko u povijesti tenisa u prvih sto mečeva nije ostvario više pobjeda od njega.

Carlos ih je ostvario 75, ostavivši iza sebe Andyja Roddicka sa 73, Johna McEnroea sa 72 te Josea Luisa Clerca sa 71 pobjedom.

Zanimljivo, velike trojke svjetskog tenisa nema u prvih 10, budući da je Rafael Nadal slavio u 67 od prvih sto mečeva, Novak Đoković u 65, a Roger Federer je jedva preko 50%, odnosno na 51 pobjedi.

Nema sumnje kako je ovo samo još jedan u nizu rekorda koje će mladi Alcaraz postaviti i on je svakako budućnost tenisa. Uz igrače popit Yannicka Sinnera, Felixa Augera-Aliassimea, Stefanosa Tsitsipasa te Caspera Ruuda, kao i tek nešto starije Danila Medvjedeva, Alexandera Zvereva ili Andreja Rubljeva.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider