Tenis
SPORTOVI
Tenis
Ima samo 18

Kvalifikantica koja je osigurala polufinale US Opena u slatkim brigama: "Propala mi je povratna karta..."

Mlada tenisačica postala je prva u povijesti koja je preko kvalifikacija izborila nastup u polufinalu US Opena.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sjajna mlada 18-godišnja britanska tenisačica Emma Raducanu plasirala se u polufinale US Opena.

U četvrtfinalu je kvalifikantica Raducanu svladala Švicarku Belindu Bencic, 11. nositeljicu i olimpijsku pobjednicu, sa 6-3, 6-4.

Time je nevjerojatna Raducanu nastavila niz s početka US Opena te još uvijek nije izgubila ni jedan set. U polufinalu će igrati protiv pobjednice meča Karoline Pliškove i Marije Sakkari.

Meč je počeo vodstvom Bencic 2-0, ali tenisačica rođena u Kanadi se ekspresno pribrala i jednako tako odjurila do prvog seta (6-3).

U drugom setu Bencic se držala do 2-2 kada je Raducanu napravila jedini break u tom setu. Bio je to ključni trenutak jer ruka mladoj Britanki do kraja nije zadrhtala te je ostvarila novu veliku pobjedu.

gol expired Drama na letu s Islanda: Avion s reprezentacijom Njemačke poslao kod za najhitnije slučajeve divider

Raducanu (150. na WTA ljestvici) je na ovogodišnjem Wimbledonu igrala osminu finala, no kako igra u New Yorku tenisačica čiji je otac Rumunj, a majka Kineskinja trenutačno se čini kao prva favoritkinja za krunu pobjednice posljednjeg Grand Slam turnira godine.

Raducanu je postala prva tenisačica u povijesti US Opena koja je došla do polufinala iz kvalifikacija, kao što je postala i tek treća tenisačica (izvan Top 100) koja će igrati polufinale US Opena (prije su to uradile Billie Jean King i Kim Clijsters).

Nakon što je osigurala plasman u polufinale, Raducanu je otkrila da ima slatke brige.

"Nisam očekivala da ću biti ovdje, rezervirala sam povratni let na kraju kvalifikacija za US Open, tako da sam sada u slatkim problemima", rekla je Raducanu za BBC.

U drugom polufinalu se sastaju Kanađanka Fernandez i Bjeloruskinja Sabalenka.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider