Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
''dobro smo''

Drama na letu s Islanda: Avion s reprezentacijom Njemačke poslao kod za najhitnije slučajeve

Njemačka reprezentacija nije stigla na svoje odredište u Frankfurt nakon polaska s Islanda.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što je njemačka reprezentacija savršeno odradila okupljanje pod vodstvom novog izbornika Hansija Flicka s tri pobjede uz gol-razliku 12:0, na povratku s Islanda, gdje su slavili s 4:0, dogodila im se prava drama.

Avion s njemačkim nogometašima nije stigao na odredište u Frankfurt, nego se morao hitno spustiti u Edinburgh. Negdje iznad Škotske avion je poslao kod "7700", što je značilo da se mora hitno spustiti u prvu zračnu luku.

gol expired Pogledajte što sve Timo Werner može promašiti: Uspio je zabiti, ali i to je bilo komično divider

Radi se o općem kodu koji se automatski šalje za hitne slučajeve. Primjerice, kada neki avion pošalje kod "7700", mora dobiti hitnu podršku, pišu njemački mediji.

Također, postoje još dva koda koje piloti šalju u slučaju hitnih situacija, kod "7600" zbog gubitka komunikacije ili kvara na radiju te kod "7500" u slučaju otmice ili drugog nezakonitog postupanja.

Zasad nije do kraja poznato što se točno dogodilo, a njemački nogometni savez objavio je u 6 ujutro na Twitteru kako se zbog sigurnosti putnika avion morao hitno spustiti, a u još jednom tvitu prije 7 sati napisali su kako su svi dobro.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider