Tenis
SPORTOVI
Tenis
brutalno iskrena poruka

Teške riječi su pale: Nakon ovog jedva čekamo okršaj teniskih ljepotica

Neke su se tenisačice javno usprotivile potezima pojedinih direktora WTA turnira.

''Varalici Mariji Šarapovoj nisu smjeli dopustiti da ponovo igra tenis'', poručila je finalistica Wimbledona iz 2014. Kanđanka Eugenie Bouchard.

Njene riječi najglasnije su odjeknule u svijetu tenisa iako ona nije jedina koja se pobunila protiv povratka Marije Šarapove. Ruskinja se nakon 15 mjeseci suspenzije zbog korištenja dopinga vratila tenisu pobjedom protiv Talijanke Roberte Vinci 7-5 6-3 u 1. kolu WTA turnira u Stuttgartu.

Šarapova je u ožujku prošle godine zbog dopinga suspendirana na dvije godine, ali je Sportski arbitražni sud (CAS) u Švicarskoj odlučio smanjiti trajanje njezine suspenzije na 15 mjeseci.

"Ovo je najljepši osjećaj na svijetu. Ovaj trenutak sam čekala mjesecima, osjećala sam se kao na početku karijere," kazala je Ruskinja nakon povratka.

''Ona je varalica i mislim da varalicama ne bi smjelo biti dopušteno ponovo igrati'', brutalno je iskreno u svom istupu bila 23-godišnja Bouchard

''Smatram kako WTA šalje krivu poruku mladima: varaj i primit ćemo te nazad širom raširenih ruku. Mislim da to nije u redu i ona nije osoba za koju mogu reći joj se još uvijek divim. To je nepravedno prema svim igračicama koje to ne rade.''

Bouchard se pobunila jer je Šarapova zatrpana pozivnicama za turnire. Direktori WTA turnira ne mare za korištenje dopinga, jer žele 30-godišnju rusku zvijezdu gledati na svom turniru. Ona privlači publiku i sponzore, a mogla bi opet napasti broj 1 kada je pauzu od sporta uzela Serena Williams.

Stigli su pozivi velike turnire u Rimu i Madridu, no još uvijek se čeka odluka Roland Garrosa. Također, zanimljivo će biti vidjeti njihov prvi međusobni meč nakon ovakvih riječi. Mnogi već jedva čekaju obračun na terenu ove dvije teniske ljepotice.
 

 

Friday night feels

Objavu dijeli Genie Bouchard (@geniebouchard)

 

A little bit of balance, strength and yoga with Yutaka. Cake, please.

Objavu dijeli Maria Sharapova (@mariasharapova)

 

On the set of @headtennis_official

Objavu dijeli Maria Sharapova (@mariasharapova)

 

 

 

A post shared by Genie Bouchard (@geniebouchard) on

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider