Tenis
SPORTOVI
Tenis
Bravo, Borna!

Borna Ćorić u četvrtfinalu Mastersa u Rimu: Zaustavio je nevjerojatnu seriju

Hrvatska ima predstavnika u četvrtfinalu jakog turnira u Rimu. Bravo, Borna Ćoriću!

Borna Ćorić (Foto: Afp)

Hrvatski tenisač Borna Ćorić plasirao se u četvrtfinale ATP Masters 1000 turnira u Rimu nakon što je u susretu osmine finala pobijedio Mađara Fabiana Marozsana sa 3:6, 6:4, 6:3.

U njihovom prvom međusobnom susretu Ćorić je slavio preokretom nakon dva sata i 10 minuta igre.

Nakon što je u 3. kolu pobijedio drugog tenisača svijeta Španjolca Carlosa Alcaraza sa 6:3, 7:6 (4), 23-godišnji mađarski kvalifikant ipak nije uspio prirediti još jedno veliko iznenađenje.

Da bi došao do glavnog turnira Marozsan je u kvalifikacijama izbacio Kazahstanca Skatova (6:0, 2:6, 7:5) i Brazilca Meligenija Alvesa (7:5, 6:1), a potom je pobjednički niz nastavio u glavnom turniru svladavši u prva tri kola Francuza Corentina Mouteta (6:0, 6:7, 6:2), Čeha Jirija Lehečku (4:6, 6:1, 7:6), te Španjolca Carlosa Alcaraza (6:3, 7:6).

Ćorić zaustavio nevjerojatnu seriju Marozsana

Nevjerojatna serija je stala u sudaru protiv najboljeg hrvatskog tenisača, trenutačno 16. igrača s ATP ljestvice.

Počelo je loše za 26-godišnjeg Ćorića. Već u drugom gemu Marozsan, koji je trenutačno 135. na svijetu, napravio je break. Mladi Mađar poveo je s 3:0, imao je 4:1 te 5:2 i mirno je priveo set kraju sa 6:3.

U drugom setu tenisači su držali svoje početne udarce do desete igre. Borna pri vodstvu 5:4 radi break za 6:4 te izjednačuje na 1:1 u setovima.

Ćorić je nastavio s odličnom igrom i u odlučujućem, trećem setu. Pri vodstvu 3:2 napravio je break i gem prednosti zadržao do kraja seta, a time i meča.

Posljednji put Ćorić je igrao u osmini finala Rima 2019. godine kada je izgubio od Švicarca Rogera Federera. Godinu potom je ispao u drugom kolu od Talijana Stefana Travaglije, dok je prošle godine u Rimu ispao u prvom kolu od srpskog tenisača Lasla Đere.

Sada ga u četvrtfinalu čeka pobjednik susreta između Grka Stefanosa Tsitsipasa i Talijana Lorenza Musettija.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider