Tenis
SPORTOVI
Tenis
očekuju ga veliki izazovi

Ćorić na 23. rođendan stigao u Madrid i poručio: "Bit ću spreman za Davis Cup"

Borna Ćorić stigao je u Madrid gdje u ponedjeljak započinje finale novog formata Davis Cupa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Najbolje rangirani hrvatski tenisač Zagrepčanin Borna Ćorić, koji danas slavi 23. rođendan, izjavio je kako vjeruje da će biti spreman za nastup na finalnom turniru Davis Cupa u Madridu, gdje je stigao dan poslije ostatka reprezentacije, zbog povišene temperature.

"Povišene temperature više nema i to je najbolja vijest. Ujutro sam lagano odradio trening u teretani, a slijedi još jedan na igralištu. Stvarno se veselim, nadam se da će biti dobro: imam još četiri dana da se spremim i vjerujem da ću biti spreman", rekao je Borna po dolasku u kompleks Caje Magice, gdje će ponedjeljak na središnjem terenu hrvatska reprezentacija odigrati prvi meč na završnom turniru Davis Cupa, a suparnik će joj biti izabrana vrsta Rusije.

gol expired UEFA kao da provocira Bayern: Podsjetili su na onaj fenomenalan trenutak od prije 17 godina divider

U novom formatu ovog natjecanja, u kojem je Hrvatska prije godinu dana osvojila trofej u posljednjem, klasičnom finalu svladavši Francusku u Lilleu, 18 reprezentacija s jednakim izgledima ulazi u završni turnir. Hrvatska je svrstana u najtežu skupinu s Rusijom i Španjolskom, što Ćoriću potencijalno donosi mečeve protiv Danila Medvjedeva i Rafaela Nadala, za koje će trebati svaki atom snage.

"Baš sam odlično trenirao pet dana i onda sam u nedjelju osjetio da sam dobio temperaturu. Od tada se gotovo nisam pomaknuo iz kreveta. To me sigurno izbacilo iz takta, ali ostaju mi četiri dana da se spremim. Neće biti lagano, obojica su u odličnoj formi. Posebno za Nadala ne treba mnogo govoriti. Svejedno je je li u formi ili nije, protiv većine igrača je veliki favorit. Medvjedev u posljednjih šest mjeseci igra fenomenalan tenis, tako da ni protiv njega neću biti favorit pa ću ući u oba meča s razmišljanjem da nemam što izgubiti i nadati se najboljem", rekao je Borna.

gol expired Zverev optužen za varanje: Cijeli svijet je to vidio, a on se izvlači na bočicu s vodom divider

Hrvatska reprezentacija će biti kompletirana u petak, kad će se suigračima pridružiti i Ivan Dodig, po završetku nastupa na ATP Finalu u londonskoj O2 Areni.

Uz Ćorića, privremeni izbornik Franko Škugor će za poziciju drugog igrača odlučiti između dvojice debitanata 22-godišnjeg Nine Serdarušića i 21-godišnjeg Borne Goje, dok će za parove konkurirati Nikola Mektić, Mate Pavić i Ivan Dodig.

Drugi meč u skupini, protiv domaćina Španjolske, hrvatska reprezentacija će igrati u srijedu, 20. studenoga, s početkom u 18 sati. Pobjednici svake od šest skupina te još dvije najbolje drugoplasirane reprezentacije izborit će mjesto u četvrtfinalu, s kojim započinje nokaut faza natjecanja.

Finalni dvoboj je na rasporedu 24. studenoga.

gol expired Bizarna situacija u NBA-u: Sin poticao suce da mu isključe oca, pa poručio da je "uživao" divider
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider