Tenis
SPORTOVI
Tenis
Veliko iznenađenje

Borna Ćorić šokantno ispao u prvom kolu Wimbledona: Svladao ga 308. igrač svijeta

Borna Ćorić 14. je igrač svijeta, ali nije mogao protiv argentinskog tenisača u prvom kolu Wimbledona.

Borna Ćorić (Foto: Afp)

 

Hrvatski tenis ostao je bez predstavnika u muškoj pojedinačnoj konkurenciji na ovogodišnjem Wimbledonu nakon što je Argentinac Guido Pella (ATP - 308.) u pet setova (6:3, 7:5, 4:6, 3:6, 6:1) svladao Bornu Ćorića (ATP - 14.) u dvoboju prvog kola, koji je započeo u ponedjeljak, a završen je u srijedu.

 

Bio je to njihov treći dvoboj i druga pobjeda 33-godišnjeg ljevorukog Argentinca, koji je pri prekidu meča u ponedjeljak imao prednost jednog seta (6:3), dok je u drugom rezultat bio 4:4. Kiša je spriječila nastavak dvoboja u utorak, a u srijedu je Ćorić uvjerljivo osvojio servis za 5:4 i u desetom gemu imao tri set-lopte.

Donna Vekić Donna Vekić uvjerljivo izborila prolaz u 2. kolo Wimbledona divider

Međutim, neiskorištene prilike na servis suparnika pokazat će se presudnima, i za ishod drugog seta i za cijeli meč. Pella je u 11. gemu iskoristio svoju priliku za break, a potom bez problema došao do prednosti od 2:0 u setovima.

Od 4:4 u trećem setu hrvatski tenisač nanizao je pet gemova i potpuno se vratio u meč. Nakon malo manje od tri i pol sata igre Ćorić je izborio peti set. No, do konačnog preokreta 26-godišnji Zagrepčanin nije došao.

Od 1:1 u odlučujućem setu Pella je nanizao pet gemova i po drugi put u Wimbledonu rastužio navijače hrvatskih tenisača. Naime, 2018. je u meču drugog kola u pet setova svladao Marina Čilića nadoknadivši zaostatak od 0:2 u setovima.

Wimbledon VIDEO Incident na Wimbledonu: 60-godišnji prosvjednici upali na teren i prekinuli meč divider

Ćorić je u svom petom dolasku u Wimbledon, a prvom od 2018., po četvrti put zaustavljen u prvom kolu. Neiskorištene break-lopte (3/17) glavni su razlog za još jedan razočaravajući Bornin nastup na travi u All England Clubu, gdje će hrvatski tenis u pojedinačnoj konkurenciji predstavljati samo Petra Martić i Donna Vekić.

Martić je još u ponedjeljak izborila nastup u drugom kolu, a u srijedu joj se pridružila i 27-godišnja Osječanka pobijedivši Kineskinju Zhang Shuai sa 6:2, 6:3 za 73 minute.

Vekić će u drugom kolu igrati protiv Amerikanke Sloane Stephens, a suparnica Petri Martić je Francuskinja Diane Parry.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider