Tenis
SPORTOVI
Tenis
"bio sam nervozan"

Ćorić otkrio kakvo je stanje s ozljedom noge: "Stao sam da se stvari ne zakompliciraju"

Borna Ćorić otkrio je kakvih je zdravstvenih problema imao u završnici meča protiv Chardyja.

Borna Ćorić protiv Jeremyja Chardyja (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Borna Ćorić priznao je da je bio jako nervozan posljednjih nekoliko dana uoči finala Davis Cupa u Lilleu, ali je i otkrio kakvi su da fizički problemi mučili u završnici prvog meča protiv Jeremyja Chardyja.

 

Borni je 12 minuta trebalo za break na otvaranju meča, u gemu u kojem je Chardy imao 40-0 i još tri prednosti. Nakon što je osvojio taj gem, pokrenuta je lavina u kojoj je Ćorić osvojio još 12 sljedećih poena i poveo sa 4-0.

Prvi gem meča bio je ključan za pobjedu

 

"Bio je težak gem, važan, ali nije odlučio meč. Zadovoljan sam kako sam igrao. Dobro sam servirao, solidno sam reternirao. Sve taktičke zamisli koje sam imao sam mogao izvesti i u većini slučajeva sam ih i radio. Možda sam malo pao u drugom setu, ako si mogu naći neku zamjerku, ali sve u svemu bio je super meč", izjavio je Borna na konferenciji za medije nakon velike pobjede.

S njegovom se konstatacijom složio i Jeremy Chardy, koji neće po dobrome pamtiti svoj prvi nastup u finalu Davis Cupa.

"Jako sam razočaran. Bio sam spreman, odlično sam igrao na treningu. Želio sam donijeti taj bod momčadi. Nakon što sam izgubio taj prvi gem, stisnuo sam se i Borna je to iskoristio. Nije mi dopustio da uđem u ritam. Taktički je odigrao odličan meč, nije radio pogreške. Svaka mu čast", čestitao je 31-godišnji Francuz Ćoriću na zasluženoj pobjedi.

Ćorić danima bio nervozan uoči finala

I našem je tenisaču to bio prvi nastup u finalu, nakon što 2016. nije mogao igrati zbog ozljede koljena, što je utjecalo na njega u danima uoči nastupa u Lilleu.

"Nisam puno spavao, bio sam nervozan. Bilo me strah hoću li igrati dobro, hoću li se stisnuti, hoću li biti nervozan, hoće li me nešto boliti. No, kad sam izašao na teren, sve je nestalo."

Jedino što nije nestalo je problem s istegnutim mišićem, koji ga muči još od turnira u Šangaju, a zbog kojeg je pri vodstvu 2-0 u setovima i 4-3 u trećem odlučio na trenutak potražiti pomoć fizioterapeuta u svlačionici.

"Odlučio sam uzeti pauzu, jer sam osjetio bol. No, to je normalno za kraj sezone, tijelo nije u idealnom stanju. Ponekad postoje bolovi, to je normalno za tenis. Mislio sam da je pravi trenutak za stanku. Nisam bio zabrinut. Znao sam da se ništa neće promijeniti za tri, četiri minute, da i dalje mogu dobro igrati."

Mogao igrati još da je trebalo

Ni eventualni nastup u petom, odlučujućem meču nije upitan.

Spreman sam. Igram s tim dva mjeseca. Ako će biti potrebno, do nedjelje se mogu odmoriti. Mogu igrati još pet, šest sati. Nije to problem za mene."

Umirujuće riječi i za hrvatske navijače, onih više od 1.500 koji su odlučili doći u Lille, ali i za one koji nisu mogli biti na tribinama stadiona Pierre Mauroy.

"Moram pohvaliti hrvatske navijače. Iako ih nije bilo puno, u nekim trenucima su bili glasniji od 20.000 Francuza. Znam da nije lako doći do Lillea. Hvala svima, meni to jako puno znači, sigurno su mi jako puno pomogli u najbitnijim trenucima."

Danima uoči početka meča govorilo se o domaćem navijačkom grotlu koje čeka hrvatske tenisače u Lilleu. No, Ćorić se nije dao impresionirati.

"Nemam problema igrati pred mnogo ljudi, u ovakvoj atmosferi, stvarno mi to godi. Iako su bili protiv mene, što je normalno, ali uživao sam na terenu, stvarno je bilo fenomenalno. Ono na 5-4 u trećem setu je nešto što stvarno nisam još doživio i sigurno ću to pamtiti još neko vrijeme", zaključio je naš tenisač.


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider