Tenis
SPORTOVI
Tenis
brine ozljeda

Hrvatska vodi protiv Francuske: Ćorić razbio Chardyja i donio prvi bod u finalu Davis Cupa!

Borna Ćorić donio je Hrvatskoj prvi bod u finalu Davis Cupa.

Galerija Borna Ćorić slavi pobjedu (Foto: AFP) Borna Ćorić protiv Jeremyja Chardyja (Foto: AFP)

Hrvatska Davis Cup reprezentacija povela je s 1:0 protiv Francuske u finalu Davis Cupa koje je u petak započelo u Lilleu. Početnu prednost našoj reprezentaciji donio je 22-godišnji Zagrepčanin Borna Ćorić svladavši 31-godišnjeg Jeremyja Chardyja sa 6-2, 7-5, 6-4 nakon dva sata i 19 minuta igre.

Bolji start finala nismo mogli poželjeti

Borna Ćorić je iskoristio impresioniranost svog suparnika. Iako devet godina stariji, Jeremy Chardy se slomio pod pritiskom debitantskog nastupa u finalu Davis Cupa, a njegovu ranjivost je 22-godišnji Zagrepčanin potpuno razotkrio odlično posloženom taktikom i izvedbom na terenu.

Ćorić je nakon maratonskog prvog gema, u kojem je došao do breaka, nanizao još tri gema bez izgubljenog poena i bez imalo problema početnu prednost pretvorio u osvajanje prvog seta. Nakon 36 minuta igre bilo je 6-2 za Ćorića koji je izgubio svega tri poena na servisu.

Chardy prijedio, Ćorić zabrinuo s ozljedom

Drugi set je bio neizvjesniji. Nakon 56 minuta Chardy je došao do svoje prve prilike za break, ali nije uspio slomiti servis našeg 12. tenisača svijeta. Izjednačenost i nezvjesnost trajala je do 11. gema u kojem je Ćorić došao do 0-40 i drugu priliku pretvorio u break. Servirajući za set Ćorić nije ostavio Chardyju nikakvu nadu i nakon 94 minute igre naša je reprezentacija stigla na jedan set do prvog boda.

Breakom za 2-1 u trećem gemu trećeg seta Ćorić je zacementirao put prema pobjedi. Nakon sedmog gema je nakratko napustio teren kako bi mu fizioterapeuti naše reprezentacije pružili pomoć, zbog lakših problema s preponama.

Nakon dva sata i 19 minuta Ćorić je dovršio impresivnu pobjedu još jednim servisom kojeg Chardy nije uspio vratiti.

U drugom meču sedmi tenisač svijeta Marin Čilić borit će se protiv Jo-Wilfrieda Tsonge za mogućih 2-0 nakon prvog dana finala na stadionu Pierre Mauroy, u kojem se našlo oko 1500 hrvatskih navijača.

FRANCUSKA - HRVATSKA 0-1

Jeremy Chardy - Borna Ćorić 2:6, 5:7, 4:6

 

CHARDY - ĆORIĆ 2:6, 5:7, 4:6

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider