Tenis
SPORTOVI
Tenis
MAJSTOR!

VIDEO Borna Ćorić je postao svjetska senzacija, upisao je već sada ogroman skok na ATP ljestvici

Prije Nadala i Augera - Aliassimea u paketu su padali, još tamo 2018., Zverev i Federer u Halleu, te Del Potro i Federer u Šangaju.

Nakon što je Robertu Bautisti Agutu u prethodnom meču prepustio samo pet gemova, Borna Ćorić bio je tek nešto darežljiviji prema Felixu Augeru - Aliassimeu.

Ovaj 22-ogodišnji Kanađanin osvojio ih je osam. Bez ikakve šanse da ugrozi našeg tenisača. Koliko je Ćorić bio dominantan najbolje će reći podatak da 9-i reket svijeta u cijelom meču nije imao break loptu. Nakon što je prošli tjedan u 1. kolu Montrela izgubio od Marina Čilića, Borna je u Cincinnatiju zaigrao kao u najboljim danima i projurio do polufinala.

''Stvarno se odlično osjećam cijeli ovaj tjedan. Mislim da je razlog tome što sam prošli cijeli tjedan kad sam izgubio ostao na terenu i trenirao jako naporno. Jednostavno nije taj poraz utjecao na mene, mislim da sam proveo jako puno sati na terenu, prvo kolo sam imao malo sreće i od tuda sam uzeo confidence i počeo igrati bolje'', rekao je Ćorić.

Usman nokautiran VIDEO Šokantan kraj borbe: Leon Edwards je novi UFC prvak, brutalno je nokautirao Usmana lijevim high-kickom! divider

Toliko bolje da je ovaj tjedan ostvario već 4 pobjede, koliko i u cijeloj 2022. na ATP razini. Ćorić je trijumfom nad Augerom - Aliassimeom treći put u karijeri ušao u polufinale Mastersa, te također treći put na istom turniru pobijedio dvojicu igrača iz najboljih 10.

Prije Nadala i Augera - Aliassimea u paketu su padali, još tamo 2018., Zverev i Federer u Halleu, te Del Potro i Federer u Šangaju.

Onaj koji ga čeka u polufinalu trenutačno je 11. Iako će već u ponedjeljak osvanuti na minimalno 9. mjestu. Britanac Cameron Norrie u odličnom meču, koji je trajao tri sata, iznenadio je najveću novu zvijezdu svjetskog tenisa Carlosa Alcaraza.

"Ne sjećam se kad smo zadnji put igrali, mislim da je 2019. na zemlji, ako je to zadnji put, ali sigurno da će biti odličan meč. Ima dečko fantastičnu sezonu iza sebe, tako da stvarno se jako veselim meču. Odličan match-up će biti, isto protiv ljevaka, tako da bit će sigurno fantastičan meč."

gol expired Oleksandr Usik još jednom nadmašio Anthonya Joshuu i obranio titulu trostrukog prvaka svijeta divider

Ovaj 26-ogodišnji Britanac u posljednjih godinu i pol napravio je nevjerojatan proboj u teniski vrh. Do prošle godine imao je tek jedno finale na ATP touru. A, potom čak 10. Od čega je 4 turnira osvojio. Među kojima i lanjski Indian Wells, a ove godine igrao je polufinale Wimbledona. S Bornom je dosad igrao dva meča, a svako je dobio po jedan.

''On je veliki borac i igra na doista visokom nivou. Dosta sam ga gledao ovaj tjedan. Pobijedio je Rafu neki dan, igra na top razini. Vrlo je sigurno dobivao svoje mečeve, tako da će se osjećati vrlo svježe i spreman za meč'', rekao je Norrie.

Kako god završio dvoboj s Norriejem, Ćorić je osigurao veliki skok na ATP ljestvici.

Na kojoj je prije samo tri mjeseca, uoči starta Roland Garrosa, bio na 278. mjestu. Mjesec dana kasnije, nakon osvajanja Challengera u Parmi, došao je na 203. mjesto.

A, srpanj je završio među 150. Pobjedom nad Auger - Aliassimeom osigurao je skok na 66. mjesto. Uđe li u finale u ponedjeljak će biti 48. igrač svijeta, a u slučaju osvajanja turnira vratio bi se u top 30.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider