FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Pa je li ovo moguće?

VIDEO Šokantan kraj borbe: Leon Edwards je novi UFC prvak, brutalno je nokautirao Usmana lijevim high-kickom!

Leon Edwards brutalno nokautirao Kamarua Usmana.

Leon Edwards je novi UFC prvak u velter kategoriji! Kamaru Usman je izgubio nakon 15 uzastopnih borbi i to kako, brutalnim high-kickom u posljednjoj minuti pete runde!

Usman je otišao na spavanje na samom kraju borbe koju je imao pod kontrolom. Trebao je imati i šestu obranu naslova, ali je onda sijevnuo nevjerojatni lijevi high-kick koji je donio jedno od najvećih iznenađenja u posljednjih nekoliko godina u UFC-u.

Usman je imao sve u svojim rukama

Edwards je dobro započeo ovu borbu i prvu rundu je odolijevao najvećim kvalitetama Usmana. Obranio je većinu rušenja te više pogodio na nogama, čime je uzeo prvu dionicu.

Nakon toga se krenulo događati ono što se očekivalo. Usman je krenuo raditi pritisak, rušiti i kontrolirati Edwardsa i tako je odradio cijele tri runde koje je neupitno uzeo u svom stilu.

U petoj rundi rušenje mu nije uspjelo pa je bio prisiljen na borbu na nogama protiv također umornog Edwardsa. Činilo se da će Usman pametno privesti borbu kraju, no tek nešto više od minute prije kraja dogodio se šok.

Edwards je pronašao trenutak, pronašao je metu i pogodio je udarac lijevom nogom u glavu, kojim je instantno ugasio dosadašnjeg prvaka i najdominantnijeg borca u UFC-u.

Oproštaj Rockholda u ratu s Costom

Bivši prvak u srednjoj kategoriji Luke Rockhold i Paulo Costa pružili su gledateljima pravi rat koji se završio sudačkom odlukom na stranu Brazilca. Bila je to njegova prva pobjeda nakon poraza od Adesanyje i Vettorija.

Rockhold je jedva izdržao sve tri runde, ali je pružio herojski otpoid unatoč lošoj fizičkoj pripremi. Bio je to njegov treći poraz u nizu, ali publika je bila oduševljena.

''Star sam, ne mogu ja ovo više'', poručio je suzama bivši prvak uz ovacije publike u njegovoj posljednjoj borbi karijere.

Oproštaj Rockholda nakon rata s Costom

Aldo nije uspio

Sjajnu smo borbu gledali u bantamu između legendarnog Josea Alda koji je imao tri pobjede u nizu i fenomenalnog Gruzijca Meraba Dvalishvilija koji je pao ostvario osmo slavlje zaredom.

Gruzijac je odradio bolju kontrolu protivnika u borbi i ta veća aktivnost donijela mu je tijesnu pobjedu. Dvalishvili se ipak neće boriti za naslov jer pojas drži Aljamain Sterling, njegov, kako sam kaže, brat.

Jose Aldo je imao cijelu dvoranu iza sebe, ali nije stigao do pobjede koja bi mu donijela priliku za novi napad na pojas.

U ženskom bantamu smo vidjeli povratak češke borkinje Lucie Pudilove koja je u drugoj rundi u parteru laktovima uništila Kineskinju Wu Yanan. Čehinja se u dobrom svjetlu pokazala na povratku pred UFC publiku, dok je Kineskinja četvrtim porazom u nizu možda završila svoj put u MMA eliti.

Pobjeda Pudilove laktovima

U prvoj borbi glavnog programa vidjeli smo slavlje velikog favorita. Tyson Pedro vratio se nakon skoro četiri godine stanke i za točnu minutu ''front kick'' udarcem u tijelo, ravno u pleksus, brzo neutralizirao autsajdera Harryja Hunsuckera.

Pedro 'front kickom' riješio Hunsuckera

UFC 278, glavni program:

  • Leon Edwards  pobijedio Kamarua Usmana  - nokaut
  • Paulo Costa  pobijedio Luke Rockholda - jednoglasna odluka
  • Merab Dvalishvili  pobijedio Josea Alda - jednoglasna odluka
  • Lucie Pudilova  pobijedila Wu Yanan  - tehnički nokaut
  • Tyson Pedro  pobijedio Harryja Hunsuckera - tehnički nokaut

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider