Tenis
SPORTOVI
Tenis
igra kao u transu

Nova generacija je stigla: Ćorić već u ponedjeljak ispred Đokovića, do ljeta u Top 10!?

Borna Ćorić posložio je stvari u svojoj glavi i svojoj igri, te je sada jedan od najboljih igrača na ATP Touru u ovom trenutku.

Borna Ćorić slavi pobjedu (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Borna Ćorić izborio je četvrtfinale ATP Masters 1000 turnira u Miamiju, nakon što je slavio u još jednom maratonskom meču, ovoga puta protiv Denisa Šapovalova. Podsjetimo, nakon dva sata i 17 minuta igre Ćorić je slavio sa 7:6, 4:6, 6:4.

Treći je to uzastopni meč u Miamiju koji naš tenisač igra na tri seta, a za razliku od prva dva ovaj je bio nešto kraći. Za pobjede protiv Mayera i Socka trebalo mu je nešto manje od tri sata.

Slavljem nad Kanađaninom Šapovalovom Ćorić je stigao do novog renkinga karijere! Od ponedjeljka će biti najmanje 28. igrač svijeta, što je poboljšanje od pet mjesta u odnosu na njegov dosadašnji najbolji renking.

Osvajanjem Miamija preskače Novaka Đokovića!

Kada bi kojim slučajem osvojio Miami te kada bi mu se poklopili još neki rezultati, Ćorić bi stigao na prag Top 10 već nadolazećeg ponedjeljka!

Kada bi nanizao još tri pobjede Ćorić bi na svom kontu imao 2321 bod te bi preskočio Novaka Đokovića koji je trenutno na 11. mjestu. No uz osvajanje titule treba mu poraz Pabla Carrena Buste već u četvrtfinalu od Kevina Andersona, te poraz Johna Isnera od Hyeon Chunga. Dobro bi mu došla i pobjeda Juan Martina Del Potra protiv Miloša Raonića, koji se trenutno nalazi šest mjesta ispred.

ATP ljestvica uživo (Screenshot) ATP ljestvica uživo (Screenshot)

U svakom slučaju, Ćorić je ove sezone bljesnuo i da nije bilo lošeg izdanja na Australian Openu protiv Johna Millmana, sad bi već bio na pragu Top 10. No, to je iza njega i nema smisla razgovarati o tome što bi bilo, kad bi bilo.

Slijedi omiljena podloga i prilika za hrpu bodova

Nakon Miamija slijedi zemlja, Ćorićeva vrlo draga podloga, na kojoj ima za braniti naslov pobjednika u Marrakechu i četvrtfinale na ATP Masters 1000 turniru u Madridu. Osim toga lani je upisao poraz u 1. kolu Monte Carla, Budimpešte, Istanbula i Lyona, te 2. kolo Roland Garrosa. To je vrlo skroman učinak za našeg igrača, koji će sigurno popraviti ove sezone, ako zadrži aktualnu formu...

Recimo i da na travi ne treba braniti praktički nikakve bodove, pa se i tu treba nadati dodatnim bodovima i skoku na ATP ljestvici.

Predznak za osvajanje Davis Cupa?

Uskoro bi prvi puta nakon 2007. godine mogli ponovno imati dvojicu Hrvata u Top 10. Posljednji duo kojem je to pošlo za rukom bili su Ivan Ljubičić i Mario Ančić, koji su u jednom trenutku bili četvrti i sedmi igrač svijeta.

Ljubičić i Ančić dvije godine ranije, kada je Ančić bio na pragu Top 20, a Ljubo novopečeni član Topa 10, zajedno su odveli Hrvatsku do titule Davis Cupa. Priliku za isti uspjeh imaju ove sezone Marin Čilić, treći igrač svijeta, i Borna Ćorić.

Podsjetimo, Hrvatska u četvrtfinalu dočekuje slabašni Kazahstan, a onda u polufinalu, također u Hrvatskoj, igra protiv pobjednika dvoboja između SAD-a i Belgije.

Hrvatski tenisači na veličanstven su način otvorili 2018. godinu, a ona može postati još samo puno, puno bolja. Samo da je zdravlja...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider