Tenis
SPORTOVI
Tenis
protiv Zvereva za polufinale

Borna majstoreee: Ćorić u još jednom maratonskom meču pobijedio Šapovalova za četvrtfinale

Borna Ćorić izborio je četvrtfinale ATP Masters 1000 turnira u Miamiju nakon još jednog maratonskog meča u kojem je pokazao nevjerojatnu mentalnu snagu.

Borna Ćorić slavi pobjedu (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Borna Ćorić izborio je četvrtfinale ATP Masters 1000 turnira u Miamiju nakon što je slavio protiv Kanađanina Denisa Šapovalova! Ćorić je nakon dva sata i 17 minuta tenisa slavio sa 7:6, 4:6, 6:4!

Borna je i treći meč zaredom u Miamiju pobijedio s 2:1 u setovima i po treći je put odigrao meč duži od dva sata i 15 minuta. Podsjetimo, u prva dva meča slavio je protiv Leonarda Mayera i Jacka Socka sa po 2:1, a mečevi su trajali skoro tri sata!

U prvom setu protiv 18-godišnjeg Šapovalova nije bilo break prilika, pa je tie-break odlučio pobjednika. Borna je bio sjajan i nepogrešiv, te je uzeo tu dionicu igre sa 7:2. 

Koncentracija i igra na početnom udarcu pali su u drugom setu, pa su obojica imali prilike za break. Šapovalov poveo 3:2 s breakom, Borna se vratio na 4:4, ali je odmah u idućem gemu ponovno ispustio početni udarac. Šapovalov je nakon toga bez problema zadržao servis i odveo meč u treći set.

Ćorić prvi radi break u odlučujućem setu, vodi 4:2, ali ponovno odmah nakon breaka gubi svoj servis. Nakon što je zadržao svoj servis za 5:4, Šapovalov radi nekoliko dvostrukih pogrešaka i omogućava Ćoriću dvije vezane meč-lopte.

Borna ih nije iskoristio, ali je dobio novu nakon još jednog velikog promašaja Kanađanina. Treća je bila sreća i Borna je izborio četvrtfinale, te dvoboj protiv Nijemca Alexandra Zvereva, koji je sa 6:4, 6:4 slavio protiv Nicka Kyrgiosa.

Ćorić i Zverev igrali su do sada dva puta, oba puta na američkom betonu, i oba je puta slavio hrvatski tenisač.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider