Tenis
SPORTOVI
breaking news !: Strani mediji se raspisali o Hrvatskoj: Ustavni sud blokirao Milanoviću put za sastavljanje vlade, ali kad bi mu to uspjelo...
Tenis
slijedi kerber

Donna Vekić i Lučić-Baroni u 2. kolu Australian Opena!

Donna Vekić i Mirjana Lučić-Baroni izborile su nastup u 2. kolu Australian Opena.

Donna Vekić (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Hrvatske tenisačice Donna Vekić i Mirjana Lučić Baroni plasirale su se u drugo kolo prvog Grand Slam turnira sezone, Australian Opena, nakon što su u utorak u prvom kolu bile bolje od Japanke Nao Hibino i Amerikanke Shelby Rogers.

Vekić (WTA-52.) je prolaz u drugo kolo osigurala pobjedom od 7-5, 6-3 nad Japankom Nao Hibino (WTA-96.). U meču koji je trajao sat i 49 minuta hrvatska je tenisačica servirala dva asa, a Japanka tri, ali je Vekić realizirala više poena i na prvom i na drugom servisu (77 posto i 63 posto). Vekić nije izgubila ni jedan svoj servis, a suparnici ga je uzela tri puta. Ovo je bio njihov drugi međusobni ogled i prva pobjeda hrvatske tenisačice.

U drugom kolu će Vekić igrati protiv Njemice Angelique Kerber, 16. na WTA ljestvici, s kojom je igrala jednom prošle godine i izgubila.

Mirjana Lučić Baroni je za plasman u drugo kolo slavila protiv Amerikanke Shelby Rogers sa 7-6(8/6), 5-7, 6-2 nakon dva sata i 20 minuta igre.

Iako je hrvatska tenisačica imala više dvostrukih pogrešaka (deset naprama četiri), bila je bolja na prvom i drugom servisu od Amerikanke, osam joj je puta uzimala servis i ukupno je osvojila 113 od 213 bodova, dok je Rogers osvojila 100.

Ovo je bio treći susret između Lučić Baroni, 30. tenisačice svijeta, i Rogers, 67. na WTA ljestvici, i treća pobjeda Hrvatice.

Za prolaz u treće kolo Lučić Baroni će se boriti protiv Bjeloruskinje Aliaksandre Sasnovich, 87. na WTA ljestvici, i to će im biti prvi međusobni ogled.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider