Tenis
SPORTOVI
Tenis
"kako to uspjeva?"

Čarobnjak iz Basela: Federer "se pomladio" i uništio Murrayjeva krvnika!

Sat i pol izdržao je Mischa Zverev na terenu s jednim od najvećih tenisača svih vremena...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Jedan od najvećih tenisača svih vremena Roger Federer plasirao se u 41. polufinale Grand Slam turnira nakon što je u četvrtfinalu Australian Opena razmontirao Nijemca Mischu Zvereva sa 6:1, 7:5, 6:2 za svega sat i 32 minute.

"Sretan sam da sam igrao ovako dobro. Nisam mislio da ću moći igrati ovako kada sam dolazio u Melbourne", otkrio je Federer nakon meča.

Prvi set trajao je svega 19 minuta! Švicarac je bio nepogrešiv (pet neprisiljenih grešaka), ubojit (18 winnera) i nezadrživ. Nijemac je proigrao u drugom setu, čak je i poveo s 3:1, no odmah je u idućem servis gemu ispustio svoj početni udarac. Federer je ključni break za slamanje Zvereva napravio kod 5:5, a onda je u trećem setu samo dokrajčio čovjeka koji je kolo ranije izbacio prvog igrača svijeta Andyja Murrayja.

"Kako je ovo moguće? Čovjek ima 35 godina i kreće se bolje nego kada je imao 25! Kako je to moguće? Objasni mi Mats, molim te! Kako je dovraga to moguće?", pitao je sebe i Matsa Wilandera legendarni američki tenisač John McEnroe.

S 35 godina i 174 dana Federer je najstariji čovjek u polufinalu Australian Opena još od 1978. godine i Arthura Ashea. Fedex je izborio svoje 41. Grand Slam polufinale i 13. u Australiji u posljednjih 14 godina.

Njegov suparnik u polufinalu bit će sunarodnjak Stan Wawrinka, koji je s 3:0 u setovima razbio Jo-Wilfrieda Tsongu. Čak su 21 put dosada igrali njih dvojica i Federer ima 18 pobjeda. U 2016. nisu igrali, ali su zato u 2015. odigrali četiri meča. Dva su odigrana na tvrdoj podlozi i u oba je meča Federer čisto pomeo Wawrinku.

Polufinale tenisača na rasporedu je u četvrtak u jutarnjim satima po hrvatskom vremenu (9:30).

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider