Tenis
SPORTOVI
Tenis
hrvati ispali

Wawrinka "počistio" Tsongu, veteranka Venus Williams ne posustaje

Poznati su prvi polufinalisti kod tenisača i tenisačica na prvom Grand Slam turniru sezone, a hrvatski tenis ostao je bez predstavnika u parskim konkurencijama...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Stanislas Wawrinka prvi je polufinalist Australian Opena u muškoj konkurenciji, Venus Williams i Coco Vandeweghe prvi su polufinalni par kod žena, a Hrvatska je ostala bez predstavnika u parskim konkurencijama nakon poraza Ivana Dodiga i Mirjane Lučić-Baroni.

Wawrinka je u četvrtfinalu sa 7:6, 6:4, 6:3 bio bolji od Francuza Jo-Wilfrieda Tsonge. Bila je to demonstracija moći 4. igrača svijeta koji je poslao jasnu poruku da ide po svoj četvrti Grand Slam naslov. Kada je trebalo Wawrinka je radio breakove, odnosno u prvom setu mini-breakove, a a istovremeno se gotovo savršeno branio (5/6) kada je bio suočen s break-loptama.

Wawrinka u polufinalu čeka pobjednika susreta Roger Federer - Mischa Zverev.

Prvi polufinalni par kod žena je Venus Williams i Coco Vandeweghe. 36-godišnja Williams je sa 6:4, 7:6 bila bolja od Anastazije Pavljučenkove. Venus je protiv 11 godina mlađe suparnice pokazala veću razinu konstantnosti i smirenost u krucijalnim situacijama meča. Pavljučenkova je imala prednosti breaka u prvom i drugom setu, ali se starija sestra Williams uvijek vraćala i osvajala dionicu.

Njezina suparnica u polufinalu bit će nepostavljena Amerikanka Vandeweghe, koja je sa 6:4, 6:0 bila bolja od 7. nositeljice Garbine Muguruze. Amerikanka je odigrala još jedan fantastičan meč i nalazi se pred vratima raja - finala Grand Slam turnira.

Njih dvije odigrale su jedan meč dosada u karijeri. Bilo je to lani na rimskoj zemlji i Venus je slavila sa 6:4, 6:3. Zanimljivo, Venus će i od svoje iduće suparnice biti starija 11 godina!

Ivan Dodig i Marcel Granollers stigli su do kraja svog puta na Australian Openu u konkurenciji parova. Za 7:6, 5:7, 6:4 bolji je bio nekad prvi par svijeta, braća Bob i Mike Bryan.

Lučić Baroni i Andrea Petkovic također su došle do kraja svog puta u konkurenciji ženskih parova. Bolje su s uvjerljivih 6:3, 6:3 bile Japanke Hozumi i Kato.

Lučić-Baroni igra četvrtfinale singla u noći s utorka na srijedu protiv Čehinje Karoline Pliškove, a taj je susret na rasporedu u 1 sat iza ponoći.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider