Tenis
SPORTOVI
Tenis
kvalifikacije prvog GS-a

Gojo i Konjuh na korak od glavnog turnira Australian Opena, Fett poražena od britanske senzacije

Borna Gojo i Ana Konjuh nalaze se na jednu pobjedu od plasmana u glavni turnir prvog Grand Slama sezone - Australian Opena.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Borna Gojo i Ana Konjuh izborili su završno kolo kvalifikacija za prvi grand slam turnir sezone Australian Open, dok je Jana Fett poražena u 2. kolu kvalifikacija.

Gojo je u Dohi u 2. kolu nadigrao Talijana Lorenza Giustina, 151. igrača svijeta. Bilo je 6:3, 7:6 (7) za Goju, koji zauzima 223. mjesto na ATP ljestvici.

Splićanina od plasmana na Australian Open dijeli još jedna pobjeda, a protivnik će mu biti Švicarac Henri Laaksonen.

Ana Konjuh je u Dubaiju također izborila pobjedu u 2. kolu, bila je bolja s uvjerljivih 6:4, 6:2 protiv Turkinje Cagle Bayukakcay, 178. na WTA listi.

Dubrovkinja je zbog niza ozljeda tek 476. na WTA listi. Za plasman na Australian Open Konjuh će igrati protiv talijanske veteranke Sare Errani.

Jana Fett nije uspjela do 3. kola kvalifikacija. Od nje je bila bolja britanska senzacija Francesca Jonesa, 20-godišnja djevojka koja je rođena s po četiri prsta na rukama, te četiri prsta na jednoj i tri na drugoj nozi. Bilo je 7:6, 2:6, 6:1 za Britanku. 

Zbog pandemije koronavirusa kvalifikacije se održavaju u Dubaiju (žene) i Dohi (muški), a prvi grand slam turnir u Melbourneu je pomaknut na novi termin u veljači.

sp 2021 Rukomet 2021.: REZULTATI svih utakmica Svjetskog prvenstva divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider