Tenis
SPORTOVI
breaking news !: Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"
Tenis
Bila na gem od pobjede

Petra Martić zaustavljena na Australian Openu nakon velike borbe protiv Njemice Goerges

Petra Martić zaustavljena je u 2. kolu Australian Opena nakon dramatične završnice trećeg seta protiv Julije Goerges.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Njemačka 31-godišnja tenisačica Julia Goerges (WTA - 39.) svladala je najbolju hrvatsku igračicu Petru Martić (WTA - 14.) sa 4:6, 6:3, 7:5 u dvoboju 2. kola Australian Opena u Melbourneu.

Bio je to njihov treći međusobni dvoboj i treća pobjeda Njemice, do koje je stigla nakon dva sata i šest minuta neizvjesne borbe.

gol expired Senzacionalni Marin Čilić preokretom do pobjede nad "ludim" Francuzom! divider

Petra Martić bolje je počela meč i breakom u devetom gemu osigurala dovoljnu prednost za osvajanje prvog seta. Goerges je počela povratak u drugom setu, kad je u šestom gemu prvi put oduzela servis Martić iskoristivši svoju prvu priliku za break. Martić je u devetom gemu propustila 0:40, a Njemica je s pet uzastopnih poena odvela meč u treći set.

I u njemu je Goerges prva došla do breaka za vodstvo 3:1. No Martić se nije predala i serijom od tri gema zaostatak 2:4 pretvorila u prednost 5:4, spasivši u devetom gemu dvije break-lopte (15:40). Nažalost, s istim je problemom bila suočena i dva gema poslije, kad se Goerges odlično obranila od napada suparnice i sjajnim bekend-pasingom došla do novog breaka.

Rukometni Euro 2. faza - skupine Rukomet Euro 2020: Hrvatska osvojila srebro, svi rezultati na jednom mjestu divider

Servis za pobjedu izvela je bez pogreške i bez izgubljenog poena izborila mjesto u 3. kolu prvog Grand Slam turnira u sezoni, na kojem je triput tijekom karijere dospjela do osmine finala.

Njemica je meč završila s 13 asova, osvojila 84 % poena nakon pogođenog prvog servisa i imala 44 izravna poena, čak 29 više od Petre Martić. Goerges je napravila i 43 neforsirane pogreške, 22 više od hrvatske tenisačice, ali u prijelomnim trenucima trećeg seta bila je vrlo precizna i njezina se agresivnost isplatila.

gol expired Katastrofalne vijesti iz Beča uoči Španjolske: "Luka Cindrić neće biti spreman za Španjolsku" divider

Petra Martić ostala je na dva poena od ponavljanja prošlogodišnjeg rezultata u Melbourne Parku, gdje je pet puta gubila prvi meč te po drugi put završila put u 2. kolu.

Goerges će u 3. kolu igrati protiv Amerikanke Alison Riske koja je sa 6:3, 6:1 bila bolja od Kineskinje Lin Zhu.

Tako je jedinom hrvatskom predstavnicom u pojedinačnom turniru ostala Osječanka Donna Vekić (WTA - 20.), koja će u četvrtak igrati meč 2. kola protiv Francuskinje Alize Cornet (WTA - 61.).

gol expired Kako do Olimpijskih igara? Ako Norveška osvoji Euro, kvalifikacijski turnir igrat će se u - Hrvatskoj! divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider