Tenis
SPORTOVI
Tenis
još jedan korak

Hrvatska zvijezda na pragu novog Grand Slam finala, koreanska senzacija u polufinalu

Mate Pavić i Oliver Marach na pragu su drugog zajedničkog Grand Slam finala nakon prošlogodišnjeg Wimbledona.

Mate Pavić i Oliver Marach (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Hrvatski tenisač Mate Pavić izborio je polufinale Australian Opena u igri parova, zajedno sa svojim partnerom iz Austrije - Oliverom Marachom. Njih dvojica slavili su u napetom meču protiv Inglota i Daniella sa 6:4, 6:7, 7:6.

Pavić i Marach su i dalje su bez poraza u ovoj sezoni, te imaju dva osvojena turnira. Za ulazak u polufinale morat će slaviti protiv najvećeg iznenađenja u igri parova, japansko-njemačke kombinacije McLachlan / Struff. Oni su u četvrtfinalu izbacili prve nositelje turnira - Kubota i Mela.

Hyeon Chung izborio je polufinale pojedinačnog djela muškog turnira, nakon što je sa 6:4, 7:6, 6:3 slavio protiv Amerikanca Tennysa Sandgrena. Nakon što je izbacio Alexandrea Zvereva i Novaka Đokovića, mladi Koreanac nastavio je igrati sjajan tenis, te je postao prvi igrač iz svoje zemlje u polufinalu Grand Slam turnira.

On će u polufinalu igrati protiv pobjednika dvoboja između Švicarca Rogera Federera i Čeha Tomaša Berdycha.

Dobili smo i drugi polufinalni par kod tenisačica. Angelique Kerber i Simona Halep izborile su međusobni dvoboj, nakon što su lakoćom slavile protiv Madison Keys, odnosno Karoline Pliškove.

Kerber je sa 6:1, 6:2 bila bolje od Keys, dok je Halep sa 6:3, 6:2 slavila protiv Čehinje Pliškove.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider