Tenis
SPORTOVI
Tenis
Pouille izbacio Raonića

Đoković prošao u polufinale Australian Opena: ''Bit će to velika borba''

Najbolji tenisač svijeta Novak Đoković pridružio se Francuzu Lucasu Pouilleu (ATP-31.) u polufinalu Australian Opena nakon što mu je meč predao Japanac Kei Nishikori zbog bolova u desnom kuku u drugom setu kod rezultata 6:1, 4:1 nakon manje od jednog sata igre.

Novak Đoković (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Đoković će se za mjesto u finalu preko kojeg će pokušati doći do svog sedmog naslova u Melbournu i petnaestog Grand Slam naslova boriti protiv Pouillea koji je eliminirao Miloša Raonića sa 7:6 (7/4), 6:3, 6:7 (2/7), 6:4.

"Bit će to velika borba, iako Pouille igra prvo polufinale. Sjetimo se samo da je pobijedio neka velika imena, pobijedio je Nadala. Ima već dovoljno samopouzdanja i neće biti lako", rekao je Đoković.

Za 24-godišnjeg Francuza ovo je prvo polufinale nekog Grand Slam turnira.

"Stvarno sam jako zadovoljan. Jako sam dobro uzvraćao lopte i držao sam svoj servis cijeli meč. Htio sam što više loti vratiti unutar terena, biti čvrst na svom servisu i iskoristiti svaki trenutak i to sam i napravio. Ne znam što više reći, nisam ovje prije dobio ni jedan meč", kazao je Pouille nakon pobjede.

U drugom polufinalu igraju drugi tenisač svijet Španjolac Rafael Nadal i grčka senzacija Stefanos Tsitsipas (ATP-1.e) koji je u osmini finala eliminirao Rogera Federera.

Australian Open

Tenisači, četvrtfinale:
Lucas Pouille (Fra/28) - Miloš Raonić (Kan/16) 7:6 (4), 6:3, 6:7 (2), 6:4;
Novak Đoković (Srb/1) - Kei Nishikori (Jap/8) 6:1, 4:1, predaja.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider