Tenis
SPORTOVI
Tenis
Prvi Grand Slam

Australian Open: Ćorić, Vekić i Martić saznali ždrijeb

Marin Čilić morao se, nažalost, povući zbog ozljede.

Rod Laver Arena (Foto: Afp)

Hrvatski tenisač Borna Ćorić otvorit će prvi Grand Slam sezone Australian Open, koji počinje sljedeći tjedan, protiv Čeha Jirija Lehecke. Petra Martić u prvom kolu za suparnicu će imati Švicarku Vikoriju Golubić, a Donna Vekić kvalifikanticu Ruskinju Oksanu Selehmetovu.

Ćorić, koji je 21. nositelj i koji će biti jedini hrvatski predstavnik u muškoj konkurenciji nakon odustajanja Marina Ćilića zbog ozljede koljena, za prolazak u drugo kolo borit će se protiv Lehecke, 78. na ATP ljestvici, s kojim dosad nije igrao, odlučio je ždrijeb.

Martić (WTA - 37.) prolazak u drugo kolo tražit će protiv Golubić, 81. tenisačice svijeta, s kojom se dosad susrela jednom, 2015., kada ju je pobijedila.

Suparnica Donni Vekić (WTA - 60.) je kvalifikantica iz Rusije Oksana Selehmeteva, 179. na WTA ljestvici, i to će biti njihov prvi međusobni ogled.

Što se tiče favorita, srpski tenisač Novak Đoković, koji se vraća na Australian Open nakon prošlogodišnje deportacije zbog necijepljenja protiv COVID-19 kao četvrti nositelj, u prvom kolu za suparnika će imati Španjolca Roberta Carballesa (ATP - 75.).

Đoković će ove godine pokušati izjednačiti rekord Rafaela Nadala, koji ima rekordna 22 Grand Slam naslova.

Španjolac Nadal, koji je postao prvi nositelj nakon povlačenja svojeg sunarodnjaka Carlosa Alcaraza, u prvom kolu ide na Britanca Jacka Drapera (ATP - 40.).

Prva tenisačica svijeta Poljakinja Iga Swiatek započet će svoj pohod na prvu krunu u Melbourneu protiv Njemice Jule Niemeier (WTA - 68.).

Tunižanka Ons Jabeur, druga na ljestvici, igrat će protiv Slovenke Tamare Zidanšek (WTA - 88.), a treća tenisačica svijeta Amerikanka Jessica Pegula protiv Jaqueline Cristian (WTA - 143.) iz Rumunjske.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider