Tenis
SPORTOVI
Tenis
Eksplozija u trećem setu

Čilić nakon velike drame u pet setova izborio četvrto kolo Australian Opena

Hrvatski je tenisač servirao u meču 24 asa, a Bautista Agut osam. Čilić je realizirao više poena i na prvom i na drugom servisu.

Marin Čilić (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Hrvatski tenisač Marin Čilić plasirao se u četvrto kolo prvog Grand Slam turnira sezone Australian Opena nakon što je u petak u trećem kolu eliminirao devetog nositelja Španjolca Roberta Bautistu Aguta sa 6:7, 6:4, 6:0, 5:7, 6:3 poslije četiri sata i 13 minuta igre.

Prvi set donio je izjednačenu igru i odlučen je tek u tie-braku u korist španjolskog tenisača. U drugom setu Čiliću je bilo dovoljno da Španjolcu uzme servis samo jednom, a u trećem setu, koji je trajao samo 26 minuta, hrvatski tenisač uzima suparniku tri puta servis i dobiva ga sa 6:0.

Španjolski tenisač vraća se u četvrtom setu i uzima Čiliću servis dva puta za rezultat 7:5, no u petom setu Čilić odmah na početku uzima servis za vodstvo 2:0 i i još jednom na kraju za meč.

Hrvatski je tenisač servirao u meču 24 asa, a Bautista Agut osam. Čilić je realizirao više poena i na prvom i na drugom servisu. Svoj je servis Čilić izgubio samo dva puta, a suparniku ga je uzeo ukupno sedam puta, no hrvatski je tenisač napravio više neprisiljenih pogrešaka - 54, a Bautista Agut 29.

Ovo je bio njihov šesti međusobni ogled i četvrta pobjeda Čilića, kojeg u četvrtom kolu čeka Kanađanin Miloš Raonić.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider