Tenis
SPORTOVI
Tenis
pomalo neočekivano

Neprepoznatljivi Ćorić ispao s Australian Opena: Pouille iskoristio 55 neprisiljenih pogrešaka

Borna Ćorić nije uspio izboriti četvrtfinale Australian Opena.

Borna Ćorić (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Borna Ćorić izgubio je u osmini finala Australian Opena od francuskog tenisača Lucasa Pouillea. Bilo je 6:7, 6:4, 7:5, 7:6 za Francuza, koji je osigurao četvrtfinale prvog Grand Slam turnira u sezoni.

Ćorić je sjajno otvorio meč i odmah napravio break, koji je, nažalost, ubrzo nakon toga ispustio. U tie-breaku prvog seta Ćorić je bio spretniji i sretniji u završnici te je poveo 1:0 u setovima.

Vjerovali smo da će od tog trenutka Borna zaigrati još bolje, no to se nije dogodilo. Krenuo je nizati pogreške, kojih se na kraju nakupilo čak 55, 12 više nego što ih je napravio francuski tenisač.

Neprisiljene pogreške atipične su za igru Borne Ćorića, a kada ih je toliki broj, onda je teško očekivati pobjedu u tako velikom meču.

Pouille je s po jednim breakom u drugom i trećem setu poveo s 2:1 u setovima, a potom je bio na pragu da isto napravi i u četvrtom. No Ćorić se vratio u samoj završnici i odveo set u tie-break. Bolje od toga nije mogao.

U meču koji je trajao tri sata i 19 minuta Ćorić je servirao 24 asa, a Pouille 19. Hrvatski je tenisač napravio 55 neprisiljenih pogrešaka, a Francuz 43.

Ovo je bio treći susret Pouillea, 31. na ATP ljestvici, i Ćorića i prva pobjeda francuskog tenisača.

Zanimljivo, Pouille, baš kao i Borna Ćorić, do ovog Australian Opena nije upisao nijednu pobjedu u karijeri na prvom Grand Slam turniru sezone. Pet sezona, pet poraza i sada četiri pobjede u nizu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider