Tenis
SPORTOVI
Tenis
Hrvatska bez šanse

ATP Zagreb: Sjajni Južnij lako svladao Ivana Dodiga

Mihail Južnij, 30-godišnji ruski tenisač i branitelj naslova na ATP turniru PBZ Zagreb Indoors, lako je u četvrtfinalu ovogodišnjeg turnira pobijedio hrvatskog tenisača Ivana Dodiga...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bilo je 6-3, 6-2 za 32. tenisača s ATP ljestvice nakon samo jednog sata i četiri minute igre. Izuzetno raspoloženi Južnij nije dao dvije godine mlađem Dodigu nikakvu šansu u meču. Sjajno je servirao, odlično igrao s osnovne linije i pronalazio sve rupe u Dodigovoj igri. Recimo tako da hrvatski tenisač kroz cijeli meč nije imao niti jednu break-priliku.

U prvom je setu Južnij uz jedan break pobjegao s 2-2 na 5-2, dok je u drugom setu, uz dva oduzeta servisa suparniku, riješio meč startnim vodstvom od 4-0.

Južnij je upisao tijekom meča pet aseva i 81 posto osvojenih poena nakon prvog servisa (29 od 36). Dodig je, pak, napravio četiri dvostruke servis pogreške, a osvojio je samo 35 posto poena nakon drugog servisa (7 od 20).

Čast hrvatskog tenisa tako će u posljednjem meču dana braniti Marin Čilić, prvi nositelj turnira. Njegov je suparnik Slovenac Blaž Kavčič, a dobije li Čilić taj četvrtfinalni ogled, u polufinalu će igrati baš protiv Južnija.

U drugom se polufinalu sastaju Austrijanac Melzer i Nizozemac Haase.

ATP Zagreb, četvrtfinale:

Južnij (3) - Dodig 6-3, 6-2

Melzer (4) - Rosol 6-4, 6-4

Haase - Petzschner 6-4, 3-6, 6-0

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider