Tenis
SPORTOVI
Tenis
prvi nastup nakon wimbledona

Čilić do važne pobjede za samopouzdanje: Mentalno izdržao veliku bitku protiv Copila

Marin Čilić izborio je 2. kolo ATP turnira u Miamiju nakon pobjede protiv Rumunja Copila u dva tie-breaka.

Marin Čilić (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Hrvatski tenisač Marin Čilić plasirao se u osminu finala teniskog ATP turnira u Washingtonu nakon što je u drugom kolu sa 7:6(4), 7:6(4) pobijedio Rumunja Mariusa Copila poslije dva sata i 13 minuta igre.

Meč je bio dosta izjednačen, nijedan tenisač nije izgubio nijedan svoj servis, a svaki set odlučen je u tie-breaku. Čilić je servirao 13 asova, a Copil 18, no Rumunj je napravio i sedam dvostrukih pogrešaka.

Fernando Verdasco nakon poraza od Čilića (Foto: AFP) Plakao zajedno sa suprugom sat i pol na parkiralištu nakon preokreta i poraza od Čilića divider

Čilić je bio bolji i na prvom i na drugom servisu. Na prvom je servisu osvojio 87 posto poena, a na drugom 65, dok je rumunjski tenisač osvojio 65 posto, odnosno 46 posto poena.

Ovo je bio peti međusobni ogled Copila, 84. tenisača svijeta, i Čilića, te treća pobjeda hrvatskog tenisača. U osmini finala Čilića čeka bolji iz ogleda između Kanađanina Felixa Augera Aliassimea, 22. na ATP ljestvici, i Amerikanca Reillyja Opelke, 43. tenisača svijeta.


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider