Tenis
SPORTOVI
Tenis
bravo nino

Uspjeh karijere za nadolazećeg Hrvata na ATP Touru: Razbio Argentinca za prvu profi pobjedu!

Nino Serdarušić opravdao je povjerenje organizatora ATP turnira u Umagu i na najbolji mogući način iskoristio pozivnicu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski Davis Cup reprezentativac Nino Serdarušić (ATP - 290.) iskoristio je pozivnicu za glavni turnir 30. izdanja umaškog ATP turnira te protiv argentinskog kvalifikanta Marca Trungellitija (ATP - 161.) slavio sa 6-3, 6-3, što je 22-godišnjem Zagrepčaninu prva pobjeda na ATP turnirima u karijeri.

Serdarušić je u prethodna dva pokušaja, 2016. i 2018. godine, oba u Umagu, gubio od Rusa Tejmuraza Gabašvilija i Nijemca Maximiliana Marterera, a treća pozivnica pokazala se sretnom i odlično iskorištenom.

Hrvatski tenisač je 29-godišnjeg Argentinca, koji je prošao dva kola kvalifikacija, ostavio bez prilike za oduzimanje servisa pa mu je po jedan 'break' u svakom setu bio dovoljan za pobjedu, no u drugom je dvaput slomio servis suparnika.

U prvom setu je Serdarušić do breaka stigao u drugom gemu, a drug set je otvorio i zaključio oduzimanjem servisa tenisaču koji je hrvatskim ljubiteljima tenisa ostao u sjećanju kao pobjednik nad Marinom Čilićem u 1. kolu Roland Garrosa 2016. godine, kada je bio 166. na ATP ljestvici i došao do glavnog ždrijeba kroz kvalifikacije.

Serdarušić je odlično koristio prvi servis, izgubivši samo šest poena kad ga je pogodio, a na drugom servisu je imao gotovo 50 posto realizacije (9/19). Trungelliti s prvim servisom nije napravio nikakvu prednost, jer je ostao na 63 % realizacije (17/27).

Suparnika u 2. kolu saznao je i prvi nositelj turnira i 9. tenisač svijeta Fabio Fognini. Iznenađujuće lako u dvoboju dvojice Fogninijevih sunarodnjaka Stefano Travaglia svladao je Thomasa Fabbiana sa 6-3, 6-2.

ATP Umag - 1. kolo

Stefano Travaglia (Ita) - Thomas Fabbiano (Ita) 6-3, 6-2

NINO SERDARUŠIĆ (HRV) - Marco Trungelliti (Arg) 6-3, 6-3

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider