Tenis
SPORTOVI
Tenis
ispao i serdarušić

Neprepoznatljivi Ćorić ispao na startu turnira u Umagu: Posljedice neigranja se osjete

Borna Ćorić vrlo se rano oprostio od turnira u Umagu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Najbolji hrvatski tenisač Borna Ćorić nije se uspio plasirati u četvrtfinale na 30. izdanju ATP turnira u Umagu nakon što je u susretu 2. kola izgubio od Talijana Salvatorea Carusa sa 2-6, 6-3, 1-6.

Ćorić je kao drugi nositelj bio slobodan u prvom kolu, dok je talijanski tenisač nakon uspješno odrađenih kvalifikacija, u prvom kolu sa 7-5, 6-0 svladao Francuza Corentina Mouteta.

Ćoriću je to bio prvi nastup nakon otkazivanja Wimbledona zbog ozljede leđa koju je zadobio na turniru u Halleu. Nažalost, i posljednji ove godine u Umagu.

Dvije krize u meču dovoljne za poraz

Mladi hrvatski tenisač vrlo je loše ušao u meč. Caruso, koji se nalazi na 125. mjestu ATP ljestvice, je već u prvom gemu načinio break, a zatim još jednom oduzeo servis našem tenisaču i poveo sa 4-0. Ćorić je crnu seriju prekinuo smanjivši na 4-1, ali nije uspio nadoknaditi dva izgubljena servisa i prvi set je nakon pola sata igre otišao na stranu 26-godišnjeg Talijana.

Ćorić je u prvom setu imao svega 35 posto realizacije prvog servis, tri dvostruke pogreške i 15 neprisiljenih pogrešaka.

Otvaranje drugog seta donijelo je daleko bolju Ćorićevu igru. Borna je odmah poveo 2-0 uz break, ali je Caruso vratio izgubljeni servis izjednačivši na 2-2. No, Ćorić je potom dobio tri gema u nizu, poveo 5-2 i zatim mirno priveo set kraju izjednačivši na 1-1.

Nažalost, prvi hrvatski reket je u trećem setu upao u novu krizu. Caruso je uz jedan oduzeti servis poveo sa 3-0. Pri rezultatu 4-1, Talijan je još jednom oduzeo Ćorićev servis stigavši do velikih 5-1, a potom sigurno servirao za 6-1.

Ćorić je do sada u Umag nastupio četiri puta, a najbolji rezultat su mu četvrtfinala 2014. i 2015.

Ispao i Serdarušić

Ranije je ispao i Nino Serdarušić od Argentinca Baginsa. Mladi 22-godišnji hrvatski Davis Cup reprezentativac, koji je dobio pozivnicu za 30. izdanje turnira u Umagu, sjajno je ušao u meč i već u prvom gemu je načinio break. Nažalost, sedam godina stariji Argentinac je uzvratio sa četiri gema u nizu i potom mirno priveo set kraju.

Argentinac je s odličnom igrom nastavio i u drugom setu. Kod rezultata 1-1 je načinio prvi break, a zatim je kod rezultata 5-3 još jednom oduzeo servis svom suparniku za novih 6-3 i pobjedu 2-0 u setovima nakon sat i 20 minuta igre.

Bio je to njihov drugi međusobni susret, ali prvi na ATP Touru. Do sada su jednom igrali na Challengeru u Urugvaju ove godine na zemljanoj podlozi, kad je Bagnis uvjerljivo slavio sa 6-0, 6-2.

Serdarušić je u prvom kolu ostvario svoju prvu pobjedu na ATP turnirima u karijeri. U prethodna dva pokušaja, 2016. i 2018. godine, oba u Umagu, gubio je od Rusa Tejmuraza Gabašvilija i Nijemca Maximiliana Marterera, a treća pozivnica pokazala se sretnom i odlično iskorištenom.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider