Tenis
SPORTOVI
breaking news !: Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"
Tenis
bez izgubljenog servisa

Marin Čilić ekspresno do četvrtfinala Tokija: Slijedi "mušterija" Harrison

Marin Čilić nastavio je svoj put prema drugom ATP naslovu u 2017. godini.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić plasirao se u srijedu u četvrtfinale teniskog ATP turnira u Tokiju nakon što je u drugom kolu bez većih problema sa 6-3, 6-4 svladao Japanca Yasutaku Uchiyamu.

U prvom setu nakon izjednačenog početka hrvatski tenisač uzima servis suparniku za 5-3 i tako odlučuje prvi set, koji je trajao 32 minute, u svoju korist. Drugi set Čilić započinje tako da japanskom tenisaču odmah uzima servis i dolazi u prednost koju drži do kraja. Japanac je imao jednu priliku za break kod 4-3 za Čilića, ali je napravio dvije pogreške i Čilić dolazi na 5-3.

Čilić je za pobjedu u meču, koji je trajao sat vremena i 14 minute, servirao 14 asova, imao je 88 posto poena na prvom servisu i Japancu je dva puta uzeo servis, po jednom u svakom setu.

Ovo je bio prvi međusobni ogled petog tenisač svijeta Čilića i Uchiyame, 214. na ATP ljestvici.

U četvrtfinalu će hrvatski tenisač igrati protiv Amerikanca Ryana Harrisona, 52. na ATP ljestvici, s kojim je do sada igrao pet puta i četiri puta slavio, zadnji put ove godine u Rimu. Harrison je izbacio finalista ovogodišnjeg izdanja US Opena – Kevina Andersona s 2:1 u setovima.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider