Tenis
SPORTOVI
Tenis
Izletio i Dodig

Iznenađujući poraz najboljeg svjetskog para: Mektić i Pavić ispali već u prvom kolu!

Cijeli meč su Mektić i Pavić bili u zaostatku. Borili su se, brisali zaostatak, ali ipak nisu uspjeli nadjačati razigrani nizozemski par.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski tenisači Nikola Mektić i Mate Pavić, najbolji svjetski par, ATP turnir u Rotterdamu napustili su već nakon prvog meča.

U prvom kolu su domaći tenisači, Matwe Middelkoop i Robin Haase, pobijedili hrvatsku kombinaciju sa 7-6(7), 7-5.

Cijeli meč su Mektić i Pavić bili u zaostatku. Borili su se, brisali zaostatak, ali ipak nisu uspjeli nadjačati razigrani nizozemski par. Nizozemci su u prvom setu vodili 5-2, a kod 5-3 su servirali za 1-0 u setovima.

No, hrvatski tenisači su se uspjeli vratiti iz tog minusa te su izborili tie-break prvog seta koji je bio dramatičan, ali je na kraju završio na strani Nizozemaca (9-7).

U drugom setu nije bilo breaka sve do 5-5 kada su Middelkoop i Haase ipak slomili najbolji par na svijetu te nakon toga sigurno odservirali za prolaz u drugo kolo.

Ispali i Dodig i Melo

Nakon Mektića i Pavića, na samom početku ATP turnira u Rotterdamu, u konkurenciji parova, poraz je upisao i hrvatski tenisač Ivan Dodig sa svojim partnerom Brazilcem Marcelom Melom.

Kanađanin Felix Auger Aliassime i Poljak Hubert Hurkacz svladali su druge nositelje, hrvatsko-brazilsku kombinaciju, sa 6-4, 2-6, 10-7.

ATP Rotterdam, parovi (1. kolo):

Matwe Middelkoop, Robin Haase (Niz) - Nikola Mektić, Mate Pavić (Hrv/1) 7-6(7), 7-5

Felix Auger Aliassime, Hubert Hurkacz (Kan/Polj) - Ivan Dodig, Marcelo Melo (Hrv,Bra/2) 6-4, 2-6, 10-7
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider