Tenis
SPORTOVI
Tenis
Čeka ga Tsitsipas

Njegov turnir, njegov grad: Đoković uz veličanstveni jubilej izborio finale

Đokoviću će nedjeljno finale biti 125. u karijeri te 55. na turnirima Masters 1000 serije na kojoj je rekorder sa 37 naslova.

Novak Đoković (Foto: Afp)

Najbolji tenisač svijeta Novak Đoković u subotu navečer je u rimskom Foro Italicu ostvario svoju 1000. pobjedu u mečevima na ATP Touru, a svladavši Norvežanina Caspera Ruuda (ATP - 10.) sa 6-4, 6-3 po 12. put u karijeri došao do je do finala Italian Opena.

Đoković je već ulaskom u polufinale osigurao ostanak na vrhu ATP ljestvice, a u nedjelju će protiv Grka Stefanosa Tsitsipasa pokušati povećati svoju prednost pred Rusom Danilom Medvjedevom koji se sljedećeg tjedna vraća na teren u Ženevi nakon jednomjesečne stanke.

Đokoviću će nedjeljno finale biti 125. u karijeri te 55. na turnirima Masters 1000 serije na kojoj je rekorder sa 37 naslova.

Tsitsipas (ATP - 5.) je do petog finala na Masters 1000 turnirima, a prvog u Rimu, stigao pobijedivši najboljeg njemačkog tenisača Alexandera Zvereva (ATP - 3.) sa 4-6, 6-3, 6-3.

Đoković protiv Tsitsipasa vodi 6-2 u međusobnim dvobojima, a slavio je i u sva četiri meča odigrana na zemljanoj podlozi. No, Grk je u prošlogodišnjem finalnom porazu z Roland Garrosu imao 2-0 u setovima, a u četvrtfinalu rimskog Mastersa je nakon osvojenog prvog seta ispustio vodstvo 4-2 u drugom te servirao za pobjedu u trećem.

ATP Rim - polufinale

Novak Đoković (SRB/1) - Casper Ruud (NOR/5) 6-4, 6-3

Stefanos Tsitsipas (GRČ/4) - Alexander Zverev (NJEM/2) 4-6, 6-3, 6-3
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider