Tenis
SPORTOVI
Tenis
50. okršaj velikana

ATP Madrid: Nadal na Đokovića, Cuevas čeka Ćorića ili Thiema

Rafael Nadal će u polufinalu ATP turnira u Madridu igrati protiv Novaka Đokovića.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Rafael Nadal je petu godinu zaredom, a deseti put ukupno, izborio mjesto u polufinalu ATP turnira Masters 1000 serije u Madridu, gdje je u petak u četvrtfinalu nadigrao Belgijca Davida Goffina sa 7-6 (3), 6-2.

Bio je to meč vrlo visoke kvalitete, u kojem belgijski tenisač čak ni u drugom setu nije bio u podređenoj ulozi, što bi se moglo zaključiti iz rezultata. U prvom setu nije bilo 'breakova', a u drugom je Nadal uspio dvaput slomiti servis Goffina za konačnih 7-6 (3), 6-2 nakon gotovo dva sata igre.

Nadal će u polufinalu igrati protiv Novaka Đokovića. Bit će to njihov 50. međusobni dvoboj. Srpski tenisač vodi 26-23, a kao pobjednik je izašao u posljednjih sedam dvoboja. Nadal je posljednju pobjedu nad Đokovićem ostvario još 2014. godine u finalu Roland Garrosa.

Prvo polufinale za Cuevasa, čeka Ćorića ili Thiema

Urugvajac Pablo Cuevas, 27. tenisač svijeta, iznenadio je Nijemca Alexandera Zvereva (ATP - 19.) u četvrtfinalu turnira Masters 1000 serije u Madridu svladavši ga sa 3-6, 6-0, 6-4, čime je izborio mjesto u svom prvom polufinalu na ovoj razini.

Urugvajac do ove godine nijednom nije bio ni u četvrtfinalu turnira iz Masters 1000 serije, da bi se po prvi put među osmoricu najboljih probio u Indian Wellsu, gdje ga je zaustavio Pablo Carreno Busta, a potom i u Monte Carlu, gdje ga je svladao Lucas Pouille.

Cuevasov suparnik u polufinalu mogao bi biti 20-godišnji Zagrepčanin Borna Ćorić, ako u četvrtfinalnom dvoboju, koji je na rasporedu u petak navečer (ne prije 21.30 sati), uspije pobijediti 23-godišnjeg Austrijanca Dominica Thiema.

ATP Madrid - četvrtfinale:

Pablo Cuevas (Uru) - Alexander Zverev (Njem) 3-6, 6-0, 6-4

Rafael Nadal (Špa/4) - David Goffin (Bel/9) 7-6 (3), 6-2

Novak Đoković (Srb/2) - Kei Nishikori (Jap/6) predaja bez borbe

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider