Tenis
SPORTOVI
Tenis
to se čekalo

Kakav spektakl! Nakon pet godina ponovno gledamo jedan od najvećih teniskih mečeva svih vremena

Novak Đoković vodi 25-11 u međusobnim dvobojima protiv Murraya.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nekadašnji i sadašnji svjetski teniski 'broj 1', 34-godišnjaci Andy Murray i Novak Đoković, u četvrtak će u osmini finala turnira Masters 1000 serije u Madridu odigrati prvi meč poslije više od pet godina.

Đoković je do njega stigao pobijedivši i 18. put u karijeri Francuza Gaela Monfilsa sa 6-3, 6-2, dok je Murray (ATP - 78.), koji igra s pozivnicom organizatora, svladao 14. nositelja Kanađanina Denisa Shapovalova sa 6-:1, 3:6, 6:2.

U kratkom intervjuu na terenu neposredno nakon tog dvoboja, Murray se osvrnuo na nadolazeći, 37. međusobni dvoboj sa Đokovićem, a prvi nakon finala u Dohi 2017.

gol expired VIDEO Dana White slučajno otkrio svijetu datum meča Stipe Miočića i Jon Jonesa? divider

"U teoriji ne bih trebao imati nikakve šanse u tom meču. On je svjetski 'broj 1', a ja igram s umjetnim kukom, tako da ne bih trebao imati šansu. No, to je odlična prilika da vidim u kakvoj sam formi i da ponovno zaigram protiv njega".

Đoković vodi 25-11 u međusobnim dvobojima, a slavio je i u jedinom koji su odigrali u španjolskoj prijestolnici, finalu madridskog Mastersa 2016.

Nagradni natječaj: Osvojite Osijekov dres! Dijelimo dres Osijeka: Ako ga želite imati u svojoj kolekciji, evo što trebate napraviti divider

"Vodili smo mnoge velike bitke tijekom godina na nekim od najvećih svjetskih turnira. Mislim da smo igrali u finalima na sva četiri Grand Slam turnira, igrali smo i ovdje u finalu, ali dugo vremena nisam imao priliku igrati protiv njega. Nisam znao hoću li ikada više dobiti tu priliku, tako da ću uživati, imati fantastičan pristup u meču, dati sve od sebe i vidjeti gdje sam", poručio je Murray koji je protiv Shapovalova, 16. tenisača svijeta, pokazao da još uvijek može igrati na visokoj razini.

"Naporno sam trenirao zadnji pet tjedana i doveo se u dobru formu. Moje je kretanje mnogo bolje nego na početku sezone, što je za moju igru ogromna razlika. Dopušta mi da donosim različite odluke na terenu", zaključio je Murray.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider