Tenis
SPORTOVI
Tenis
Izgubili od Isnera i Socka

Pavić i Marach bez finala u Indian Wellsu

Hrvatski tenisač Mate Pavić se s Austrijancem Oliverom Marachom nije uspio plasirati u finale parova na velikom ATP turniru u Indian Wellsu, bolji od pobjednika ovogodišnjeg Australian Opena u polufinalu su bili Amerikanci John Isner i Jack Sock sa 6-3, 6-2.

Oliver Marach i Mate Pavić (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Pavić i Marach u sezonu su ušli sa 17 uzastopnih pobjeda i tri osvojena turnira, Dohom, Aucklandom i Australian Openom, a prvi poraz doživjeli su u finalu Rotterdama. Na turnirima u Sjevernoj Americi nisu imali toliko uspjeha, prije dva tjedna izgubili su u četvrtfinalu Acapulca od Nikole Mektića i Austrijanca Alexandera Peye, dok su u Indian Wellsu zaustavljeni u polufinalu.

Isner i Sock, koji su u četvrtfinalu izbacili još jednog hrvatskog igrača Ivana Dodiga, koji je igrao u paru s Amerikancem Rajeevom Ramom, igrat će u finalu protiv svojih legendarnih sunarodnjaka blizanaca Boba i Mikea Bryana koji su u drugom polufinalu svladali Urugvajca Pabla Cuevasa i Argentinca Horacija Zeballosa sa 7-6 (5), 6-4.

Nakon što su još u četvrtak polufinale u pojedinačnoj konkurenciji tenisača izborili 21-godišnji Hrvat Borna Ćorić i branitelj naslova te prvi igrač svijeta Švicarac Roger Federer, Ćorić je u četvrtfinalu u četvrtak preokretom došao do pobjede 2-6, 6-4, 7-6 (3) nad devetim tenisačem svijeta Južnoafrikancem Kevinom Andersonom, dok je Federer do polufinala stigao svladavši Korejca Hyeona Chunga sa 7-5, 6-1, u petak su im se pridružili kanadski tenisač crnogorskih korijena Miloš Raonić koji je u četvrtfinalu nadigrao Amerikanca Sama Querreya sa 7-5, 2-6, 6-3 i Argentinac Juan Martin Del Potro koji je nadigrao Nijemca Philippa Kohlschreibera sa 3-6, 6-3, 6-4.

U finalu u konkurenciji tenisačica igrat će dvije 20-godišnjakinje, Ruskinja Darja Kasatkina i Japanka Naomi Osaka, koje su već sada u Indian Wellsu ostvarile najbolje rezultate u dosadašnjoj karijeri. Kasatkina je u polufinalu preokretom svladala 37-godišnju Amerikanku Venus Williams sa 4-6, 6-4, 7-5, dok je Osaka deklasirala prvu igračicu svijeta Rumunjku Simonu Halep sa 6-3, 6-0 osvojivši svih posljednjih devet gemova u meču.

Kasatkina je dosada osvojila jedan WTA naslova, prošle godine u Charlestonu, usto je igrala još dva finala, lani u Moskvi i ove godine u Dubaiju, a prije turnira u Indian Wellsu je bila 20. igračica svijeta. Za Osaku, dosada 44. na WTA ljestvici, ovo je drugi ulazak u finale u karijeri, nakon Tokija 2016. u kojemu je izgubila od Dankinje Caroline Wozniacki.

 

REZULTATI SUSRETA IGRANIH U PETAK,

TENISAČI,

Parovi, polufinale:

John Isner/Jack Sock (SAD) - Oliver Marach/Mate Pavić (Aut/Hrv/3) 6-3, 62

Bob Bryan/Mike Bryan (SAD/7) - Pablo Cuevas/Horacio Zeballos (Uru/Arg) 7-6 (5), 6-4

Pojedinačno, četvrtfinale:

Miloš Raonić (Kan/32) - Sam Querrey (SAD/18) 7-5, 2-6, 6-3

Juan Martin Del Potro (Arg/6) - Philipp Kohlschreiber (Njem/31) 3-6, 6-3, 6-4

TENISAČICE,

Pojedinačno, polufinale:

Naomi Osaka (Jap) - Simona Halep (Rum/1) 6-3, 6-0

Darja Kasatkina (Rus/20) - Venus Williams (SAD/8) 4-6, 6-4, 7-5

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider