Tenis
SPORTOVI
Tenis
odigrao kao u transu

Senzacionalni preokret Ćorića za polufinale Indian Wellsa i ogled protiv najvećeg - Rogera Federera

Borna Ćorić uspio je izboriti polufinale ATP Masters 1000 turnira u Indian Wellsu.

Borna Ćorić (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Borna Ćorić plasirao se u polufinale ATP Masters 1000 turnira u Indian Wellsi, nakon što je sa 2:6, 6:4, 7:6 slavio protiv lanjskom finaliste US Opena - Kevina Andersona! Nakon dva sata i 22 minute tenisa Ćorić je u četvrtom međusobnom susretu protiv Južnoafrikanca upisao prvu pobjedu.

A bio je na rubu poraza... Ćorić je u trećem setu izgubio svoj servis kod rezultata 2:3, ali je odmah potom uzvratio breakom i vratio se u meč! Ćorić je Andersonu dva puta oduzimao servis u meču, nakon što je u Južnoafrikanac u prethodna tri meča samo jednom izgubio svoj servis.

Ćorić je odigrao prvi set za zaborav, a potom je odmah na početku drugog seta otkinuo prvi servis Andersonu i držao svoj do kraja druge dionice. U trećoj je Anderson konstantno prijetio, ali Ćorić se nije dao do spomenutog šestog gema.

Nakon što je izgubio svoj servis, Borna je pokazao svoj nesalomljivi borbeni duh i odmah uzvratio breakom! Kod servisa za tie-break Ćorić je još jednom bio pod pritiskom, ali s nekoliko sjajnih poteza odveo je set u odlučujuću igru. 

Anderson je "poklonio" poen Borni dvostrukom pogreškom, a potom je naš tenisač još jednom oduzeo početni udarac Južnoafrikancu kod vodstva 5:3. Iskoristio je svoju prvu meč loptu, za prvo polufinale ATP 1000 turnira.

Ćorić je tako postao prvi hrvatski tenisač koji se u posljednjih osam godina probio do polufinala prvog turnira Masters 1000 serije u sezoni. Posljednji kojemu je to uspjelo bio je njegov današnji menadžer i trener njegovog sljedećeg suparnika Ivan Ljubičić, koji je 2010. godine u Indian Wellsu osvojio najveći pojedinačni naslov u karijeri.

Bornu u polufinalu čeka peterostruki pobjednik ovog turnira i branitelj prošlogodišnjeg naslova, Švicarac Roger Federer, koji je pobjedom nad 21-godišnjim Korejcem Hyeonom Chungom osigurao još najmanje dva tjedna boravka na vrhu ATP ljestvice.

U jedinom dosadašnjem međusobnom dvoboju Federer je nadigrao Ćorića sa 6-2, 6-1 u polufinalu turnira u Dubaiju prije tri godine.

Ćorić i Federer će polufinalni dvoboj igrati u subotu, a u petak ćemo doznati i drugi polufinalni par, kad će u Indian Wellsu biti odigrana i preostala dva četvrtfinala u kojima se sastaju Argentinac Juan Martin del Potro i Nijemac Philipp Kohlschreiber te Amerikanac Sam Querrey i Kanađanin Miloš Raonić.

ATP Indian Wells - četvrtfinale

Roger Federer (Švi/1) - Hyeon Chung (J. Kor/23) 7-5, 6-1

BORNA ĆORIĆ (HRV) - Kevin Anderson (JAR/7) 2-6, 6-4, 7-6 (3)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider