Tenis
SPORTOVI
Tenis
ivo propustio meč-loptu

Ćorić spreman za velike stvari na Indian Wellsu: Razmontirao suparnika u 58 minuta!

Borna Ćorić izborio je 2. kolo Indian Wellsa nakon što je razbio domaćeg predstavnika Donalda Younga za samo 58 minuta igre.

Borna Ćorić (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Hrvatski tenisači imali su polovično uspješan nastup u 1. kolu prvog ovosezonskog ATP turnira iz Masters 1000 serije u Indian Wellsu, gdje je Borna Ćorić (ATP - 49.) trebao samo 58 minuta za pobjedu 6-0, 6-2 nad Amerikancem Donaldom Youngom (ATP - 99.), dok je Ivo Karlović propustio meč-loptu u drugom setu, da bi na kraju izgubio od Nijemca Maximiliana Marterera sa 6-7 (13), 7-6 (4), 6-3 nakon dva sata i 17 minuta borbe.

U trećem dvoboju 21-godišnjeg Zagrepčanina i sedam godina starijeg ljevorukog Amerikanca, Borna Ćorić je po treći put izašao kao pobjednik. No, za razliku od prva dva meča, na travi u Halleu 2015. i na betonu u Winston-Salemu prošle godine, u kojima je trebao tri seta za pobjedu, Borna je do ove stigao vrlo uvjerljivo, ne dopustivši Youngu da u bilo kojem trenutku pomisli kako bi mogao doći do preokreta.

Amerikanac je u prvom setu ostao bez ijedne gem-lopte, a servis je gubio u prvom, trećem i petom gemu. Ćorićev niz uspio je prekinuti u prvom gemu drugog seta, ali samo nakratko, jer je već u trećem gemu naš tenisač stigao do četvrtog breaka u meču. Borna je u sedmom gemu drugog seta po peti put slomio servis suparnika, a potom bez izgubljenog poena zaključio gem za pobjedu.

U svom četvrtom nastupu u Indian Wellsu Ćorić je po drugi put prošao prvu prepreku u glavnom turniru, a sljedeći mu je suparnik Španjolac Albert Ramos-Vinolas, koji je kao 19. nositelj bio slobodan u prvom kolu. Bit će to njihov treći dvoboj, a u prethodna dva podijelila su pobjede. Španjolac je slavio 2016. u 1. kolu Australian Opena, a Ćorić mu uzvratio pobijedivši ga u četvrtfinalu prošlogodišnjeg turnira u Marrakechu na kojem je Borna osvojio svoj jedini ATP naslov.

Ivo Karlović i ljevoruki 22-godišnji Maximilian Marter nisu se sastajali prije dvoboja u Indian Wellsu, ali je bilo jasno da će breakovi biti vrlo rijetki. Nijemcu je za pobjedu bio dovoljan jedan, do kojeg je stigao u šestom gemu odlučujućeg seta, u kojem je Karlović od 15-40 došao do izjednačenja, ali onda izgubio sljedeća dva poena i ostao bez prilike za proboj u 2. kolo, od kojeg je u drugom setu bio udaljen samo jedan poen.

Naime, nakon što je u prvom setu spasio čak pet set-lopti i u igri napetih živaca uspio osvojiti tie-break u kojem je odigrano 28 poena, Karlović je pri vodstvu 5-4 u drugom setu stigao do meč-lopte. Bila je to njegova druga, ujedno i posljednja prilika za break, ali se Marterer izvukao jednim od svojih 20 asova. Nijemac je kroz tie-break došao do odlučujućeg seta te iskoristio pruženu priliku.

Marterer je tako stigao do svoje prve pobjede na ATP turnirima iz Masters 1000 serije, na kojima je do danas odigrao samo jedan meč i izgubio ga u 1. kolu prošlogodišnjeg turnira u Cincinnatiju.

Ivo Karlović završio je dvoboj sa 25 asova, što nije bilo dovoljno da dođe do prve ovosezonske pobjede nad ljevorukim tenisačem. Na Ecuador Openu svladao ga je 18-godišnji Francuz Corentin Moutet, u Delray Beachu 18-godišnji Kanađanin Denis Shapovalov, a sada i 22-godišnji Marterer. U svim mečevima Karlović je bio konkurentan, a u dva je propuštao meč-lopte. Poraz od Marterera znači da će morati čekati do Miamija kako bi ostvario svoju prvu pobjedu na ATP turnirima kao 39-godišnjak, s obzirom na to da mu je ovo bio prvi nastup nakon rođendana (28. veljače).

Karloviću je ovo bio 13. nastup u Indian Wellsu i sedmi poraz u prvom dvoboju. Samo je 2011. godine prošao dalje od drugog kola na ovom turniru, a tada ga je tek u četvrtfinalu, u tie-breaku trećeg seta, zaustavio Rafael Nadal. Da je Karlović prošao Marterera u 2. kolu, čekao bi ga Čeh Tomaš Berdych.

Osim Ćorića, Hrvatska će u 2. kolu imati i drugog predstavnika u Marinu Čiliću, koji je kao 2. nositelj Indian Wellsa bio slobodan u prvom kolu. Najbolji hrvatski tenisač u 2. kolu čeka pobjednika dvoboja Srbina Viktora Troickog i Mađara Martona Fucsovicsa.

 

ATP Indian Wells - 1. kolo

Jeremy Chardy (Fra) - Julien Benneteau (Fra) 6-4, 7-6 (9)

Maximilian Marterer (Njem) - IVO KARLOVIĆ (HRV) 6-7 (13), 7-6 (4), 6-3

Taylor Fritz (SAD) - Reilly Opelka (SAD) 4-6, 7-6 (6), 6-4

BORNA ĆORIĆ (HRV) - Donald Young (SAD) 6-0, 6-2

Horacio Zeballos (Arg) - Yuichi Sugita (Jap) 6-7 (5), 6-4, 7-6 (4)
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider