Tenis
SPORTOVI
Tenis
slomio "dominatora"

Čudesni Grk Tsitsipas u veličanstvenom finalu osvojio završni ATP Finalsa

Grk Stefanos Tsitsipas postao je najmlađi osvajač ATP Finalsa još od 2001. godine i Lleytona Hewitta.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Grčki tenisač Stefanos Tsitsipas pobjednik je ATP Nitto Finalsa nakon što je u finalu bio bolji od Austrijanca Dominica Thiema sa 6-7 (6), 6-2, 7-6 (4) u meču koji je trajao dva sata i 37 minuta.

U vrlo izjednačenom meču, kojeg je odlučila 13. igra trećeg seta, Tsitsipas je došao do najvećeg naslova u karijeri u svom prvom nastupu na ATP Finalsu. Tsitsipas je ujedno i najmlađi tenisač pobjednik završnog turnira od Australca Leytona Hewitta iz 2001. godine.

gol expired Marcelo i legenda Reala u Zagrebu: ''Luka je suština Realovih vrijednosti'' divider

Prvi set otišao je na stranu Thiema u tie-breaku, iako je tijekom svih 12 gemova Tsitsipas bio bolji tenisač. To je očito pozitivno naljutilo Grka, koji je nakon toga s dva breaka otvorio drugi set i rano osigurao odlazak u treći. 

I tamo je poveo s 3-1, ali se Thiem vratio, te bio jako blizu toga da okrene i slomi grčkog tenisača. No Tsitsipas je pokazao glavu velikog šampiona, te je izdržao dva servisa za ostanak u meču, a potom i gubitak od dva mini-breaka prednosti u tie-breaku. 

gol expired Vatrena petorka za svijetlu budućnost: Igrači koji nisu igrali u Rusiji, a postali su velike uzdanice divider

Kod rezultata 4-4 napravio je ključni mini-break i nakon toga s dva uzastopna poena osvojio titulu prvaka. 

Dvadesetjednogodišnji Grk je za pobjedu nagrađen s 2.656 milijuna dolara i 1300 ATP bodova, a nije loše prošao niti Thiem sa zarađenih 1.302 milijuna dolara i 800 bodova.

Finale:

Stefanos Tsitsipas (GRČ-7) - Dominic Thiem (AUT-5) 6-7(6),6-2,7-6(4)

gol expired Dalić za Dnevnik Nove TV: Objasnio Rakitićev status i hoće li mladi uzeti mjesta senatorima divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider