Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Hrvatski novi val

Vatrena petorka za svijetlu budućnost: Igrači koji nisu igrali u Rusiji, a postali su velike uzdanice

Oni su postali nova snaga hrvatske reprezentacije nakon srebra na SP-u.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nikola Vlašić, Josip Brekalo, Bruno Petković, Borna Barišić, Dominik Livaković – petorica igrača koji na srebrnom Svjetskom prvenstvu nisu igrali, a danas su, svaki na svojoj poziciji, velika snaga hrvatske reprezentacije.

"Odigrali su stvarno fenomenalno i pokazali su da su s pravom tu i da se u budućnosti može na njih jako puno računati", pohvalio ih je kapetan Luka Modrić.

Novi igrači sjajno iskoristili priliku

U redu, Livaković je u Rusiji bio, ali nije igrao ni minute. Sve do ovih kvalifikacija sporedan lik, danas je jedna od naših najčvršćih karika.

"Stvarno sam presretan što igram s ovakvom ekipom i stvarno sam ponosan na sve što smo napravili", rekao je.

Livaković nakon plasmana na Euro

Iz utakmice u utakmicu oduševljava fantastični Nikola Vlašić. Zabio je i sinoć za 1:1, a u kvalifikacijama ukupno: šest utakmica, tri pogotka, kao očito rješenje za poziciju ofenzivnog veznjaka.

"Stvarno vjerujem u sebe. Svaku utakmicu, svaku dobivenu minutu pokušavam iskoristiti na najbolji mogući način. I izbornik je to vidio, on vjeruje u mene."

Vlašić za Novu TV nakon plasmana na Euro

Za razliku od Vlašića, Bruni Petkoviću postizanje pogodaka glavni je zadatak. On je od svog prvog nastupa u ožujku pa do sinoć skupio: osam utakmica, pet pogodaka i jednu asistenciju. Napadač kakav nam je trebao.

"Normalno je da je sinergija bolja svakom utakmicom, nadopunjujemo se jako dobro i stvorila se jako dobra kohezija između redova", smatra Petković.

Petković za Novu TV nakon plasmana na Euro

Najmlađi je od svih Josip Brekalo. Ima 21 godinu i zasad češće ulazi s klupe, ali svaki put priliku sjajno iskoristi i mnogi ga zazivaju u prvih 11.

Pored ove petorke, još odličnih igrača spremno čeka priliku

Zato je neizostavan član prvih 11 postao Borna Barišić. Sinoć je asistirao za konačnih 3:1, još na početku kvalifikacija zabio je Azerbajdžanu, i uz sve obrambene zadatke, Hrvatska opet ima lijevog beka.

To su petorica novih igrača na pet pozicija, na kojima Hrvatska ima odlična rješenja i nakon povijesnog srebra.

A gdje su još sinoćnji debitant Dino Perić ili Mislav Oršić, koji za Dinamo zabija kao na traci. Mnogo razloga za optimizam u godinama koje dolaze.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider