Tenis
SPORTOVI
Tenis
čestitamo

Nikola Mektić u finalu ATP završnice: U dva seta riješili i osvetili Matu Pavića

Nikola Mektić zaigrat će u finalu ATP završnice u Londonu nakon pobjede u polufinalu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski tenisač Nikola Mektić plasirao se zajedno s Nizozemcem Wesleyem Koolhofom u finale ATP završnice koja se igra u Londonu nakon što su u subotu u polufinalu sa 6-3, 6-4 poslije sat i 14 minuta igre Španjolca Marcela Granollersa i Argentinca Horacija Zeballosa.

Za pobjedu je Mektiću i Koolhofu bilo potrebno da u svakom setu suparnicima uzmu jednom servis.

U drugom polufinalnom susretu igraju Austrijanac Juergen Melzer i Francuz Edouard Roger-Vasselin protiv Amerikanca Rajeeva Rama i Britanca Joea Salisburyja.

Drugi hrvatski tenisač Mate Pavić koji je nastupio na završnici u paru zajedno s Brazilcem Brunom Saresom nije se uspio plasirati jučer u polufinale nakon nevjerojatnog raspleta.

Dinamo - Osijek Osijek odigrao sjajnu utakmicu i u derbiju kola pobijedio Dinamo: Prednost prvaka prepolovljena divider

Podsjetimo, Granollers i Zeballos trebali su osvojiti barem jedan set protiv Melzera i Roger-Vasselina u petak navečer da bi Pavić i Soares ušli u polufinale. Kod rezultata 6-6 u prvom setu Granollers i Zeballos su predali, nakon čega je sustav odlučio da oba para u tom meču prolaze dalje, a Pavić i Soares ispadaju. 

Po kojoj logici, nikome nije jasno, a još manje kako ne moguće da se Granollers magično oporavio i nastupio u polufinalu svega 14 sati kasnije. U svakom slučaju sramota za ATP, te djelomična pravda za hrvatski tenis koji je ipak ima predstavnika u samoj završnici Finalsa. 

Finale je na rasporedu sutra od 19,00 sati.

gol expired UFC 255: Figueiredo i Ševčenko obranili naslove prvaka, UFC-ova legenda doživjela poraz divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider