Tenis
SPORTOVI
Tenis
sjajno počeo, ali...

Propustio veliku priliku: Čilić prosuo dva breaka i izgubio od Zvereva

Čilić je upisao šesti poraz u sedam mečeva protiv mladog Nijemca.

Marin Čilić (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić poražen je u 1. kolu skupine ATP finala u londonskoj O2 Areni od Nijemca Alexandera Zvereva s 6:7 (5), 6:7 (1) nakon dva sata i devet minuta igre.

Čilić je i šesti puta zaredom izgubio od mladoga Nijemca. U Londonu je Marin u oba seta imao prednost, a opet je izgubio u dva seta. Čilić je u ovom meču imao samo 52 posto pogođenih prvih servisa, a bez servisa nije uspio izbjeći deveti poraz ukupno u ATP finalima u Londonu i ostao je na samo jednoj pobjedi.

Marin je sjajno započeo dvoboj, poveo je s 3:0 i 5:2, ali je Zverev uspio vratiti break zaostatka u devetoj igri, kada je Čilić servirao za meč. Set je otišao u tie-break, u kojem je Zverev poveo s 6:3, a Marin potom spasio dvije set lopte, no na svoj servis nije uspio i treću.

I u drugom setu je Čilić stigao do prvog oduzimanja servisa kod 3:3, no Zverev odmah u sljedećem gemu vraća break za 4:4. Kod 4:5 na svoj servis Čilić spašava meč-loptu, a kod 5:6 neugodnih 15:30. No, u tie-breaku je Nijemac nastavio s pritiskom, poveo je s 5:1 i lako priveo meč kraju. Zverev sada protiv Čilića vodi s 6:1 u međudobnim dvobojima.

U ovoj skupini kasnije igraju Srbin Novak Đoković i Amerikanac John Isner.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider