Tenis
SPORTOVI
Tenis
Protivnici bez šanse

Ćorić i Čilić uvjerljivi: Ekspresnim pobjedama izborili četvrtfinala

Borna Ćorić prvi je put u karijeri pobijedio Gruzijca Nikoloza Basilašvilija.

Borna Ćorić (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Hrvatski tenisač Borna Ćorić plasirao se u četvrtfinalu ATP turnira u katarskoj Dohi nakon što je u srijedu u 2. kolu svladao 59. igrača svijeta Gruzijca Nikoloza Basilašvilija sa 6-1, 6-3 poslije sat i 15 minuta igre.

Ćorić je odlično krenuo u meč i brzo je došao do "breaka" i vodstva 3-0. Uslijedio je još jedan "break" i kod 5-1 Zagrepčanin je servirao za set. No, Gruzijac je tada odigrao svoj najbolji gem u prvom setu i Ćorić je uspio iskoristiti tek četvrtu set-loptu.

U drugom setu Ćorić već u prvom gemu oduzima servis protivniku, a potom dolazi do još jednog "breaka" u petom gemu. Kod vodstva 5-2 hrvatski grač servirao je za meč, ali Basilašvili je neočekivano došao do "breaka". No, njegova nada da produži meč kratko je trajala, jer mu je već u sljedećem gemu Ćorić ponovno oduzeo servis i time zaključio susret.

Bio je to njihov treći dvoboj, a prethodna dva koja su odigrana prošle u Cincinnatiju i Lyonu dobio je Basilašvili.

U četvrtfinalu Ćorić će igrati protiv boljeg iz susreta između Španjolca Fernanda Verdasca (35. na ATP listi) i Rusa Andreja Rubljeva (39. na ATP listi).

Ćorić je u prethodnom kolu kreirao iznenađenje izbacivši drugog nositelja turnira i 10. igrača svijeta Pabla Carrena Bustu. 

ATP Pune: Čilić očekivano u četvrtfinalu

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić plasirao se u četvrtfinale ATP turnira u indijskom Puneu nakon što je u srijedu u 2. kolu svladao 148. igrača svijeta Indijca Ramkumara Ramanathana sa 6-4, 6-3 poslije sat i 13 minuta igre.

Šesti tenisač svijeta i prvi nositelj turnira u Puneu djelovao je uvjerljivo u prvom setu sve do trenutka kad je kod vodstva 5-3 trebao servirati za set. Do tada je na svoj servis izgubio samo jedan poen, a onda je Ramanathan neočekivano došao do "breaka". No, taj šok nimalo nije utjecao na Čilića koji je u sljedećem gemu na servis protivnika bez izgubljenog poena zaključio prvi set u svoju korist.

U drugom setu Čiliću je bio dovoljan jedan "break", u četvrtom gemu, a potom je rutinski zaključio meč i očekivano izborio četvrtfinale gdje ga čeka 81. igrač svijeta Francuz Pierre-Hugues Herbert, s kojim dosad još nije igrao.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider