Tenis
SPORTOVI
Tenis
čilić ima prvu priliku

Hrvatska ima tri meč-lopte za četvrtfinale ATP Cupa, gdje gotovo sigurno čeka moćna Rusija

Hrvatska reprezentacija treba još samo jednu pobjedu da izbori četvrtfinale ATP Cupa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što je reprezentacija Austrije pobijedila Argentinu s 3:0 u susretu drugog kola skupine E ATP Cupa, jasno je da Hrvatska, koja je ranije pobijedila Poljsku, na pragu osvajanja skupine. Za to joj je dovoljna samo jedna pobjeda u srazu protiv Argentinaca, koji je na rasporedu u srijedu. 

gol expired Majstorija Ivana Dodiga mogla bi biti najbolji potez godine: Morali su dodatno provjeravati divider

Hrvatska može i ispisati, odnosno ne plasirati se u četvrtfinale, a to će se dogoditi samo u slučaju čistog 3:0 poraza od Argentine i 3:0 pobjede Austrije protiv Poljske. Tada bi se zatvorio krug s tri reprezentacije sa po dvije pobjede i jednim porazom, u kojem bi Hrvatska imala najslabiji omjer. 

Jedna pobjeda protiv Argentinaca bi će dovoljna da u tom istom krugu Hrvatska bude najbolja i osigura četvrtfinale. Moguć je prolaz i s druge pozicije, s obzirom da prolaze dalje dvije najbolje drugoplasirane reprezentacije iz šest skupina, no tu je već jako puno kombinacija. 

gol expired Nekada veliki hrvatski klub prodaje se u oglasniku: "Stanje kluba - rabljeno" divider

Marin Čilić igrat će protiv protiv Guida Pelle i prvi će imat priliku osigurati prolaz Hrvatske u četvrtfinale. U slučaju da to ne uspije slijedi okršaj Borne Ćorića i Diega Schwartzmana, a potom i dvoboj parova. 

Nekako nam se najviše čini, s obzirom na izdanja u prva dva kola, da je najsigurniji par u ovim kombinacijama u igri parova. Ivan Dodig i Nikola Mektić igraju sjajno i u prva su dva dvoboja razbili svoje suparnike. 

gol expired Trener hrvatskih korijena otkrio kako mu se Klopp izrugivao: "Provocirao me kao da sam homoseksualac" divider

U svakom slučaju Hrvatska se nalazi u sjajnoj prilici da izbori četvrtfinale premijernog izdanja ATP Cupa, u kojem ga čeka pobjednik skupine D. To će vrlo vjerojatno biti Rusija, koja u posljednjem kolu također mora samo ostvariti jednu pobjedu protiv Norveške kako bi osigurala prvo mjesto. 

Za Rusiju nastupa dvojac Danil Medvjedev i Karen Kačanov, koji tek trebaju izgubiti meč u pojedinačnoj konkurenciji. 

gol expired Skandalozna Červarova izjava s minute odmora: "Pa i ovi crnci igraju pametnije od nas" divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider