Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
incident iz polufinala

Trener hrvatskih korijena otkrio kako mu se Klopp izrugivao: "Provocirao me kao da sam homoseksualac"

Argentinski nogometni stručnjak hrvatskih korijena otkrio što se dogodilo između njega i Jurgena Kloppa u polufinalu FIFA-inog klupskog svjetskog prvenstva.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U smiraju 2019. godine nogometaši Liverpoola osvojili su FIFA-ino klupsko svjetsko prvenstvo, koje su pridodali tituli prvaka Europe osvojenu pola godine ranije. Liverpool je u finalu slavio protiv Flamenga nakon produžetka, nakon što je u polufinalu na gotovo jednako dramatičan način izbacio meksički Monterrey.

Taj polufinalni susret obilježio je i manji incident između trenera Liverpoola Jurgena Kloppa, te argentinskog trenera hrvatskih korijena Ricarda Antonia Mohameda Matijevića. Potonji je za portugalski Record objasnio što se zapravo dogodilo i zašto je burno reagirao na Kloppove gestikulacije.

"Izrugivao mi se i plazio jezik kao da sam homoseksualac"

Podsjetimo, Matijević je poludio na Kloppa nakon što je njemački stručnjak isplazio jezik i počeo ga imitirati kako traži žuti karton kod suca za igrače Liverpoola. Trener Monterreyja krenuo je prema trenerskom prostoru Liverpoola, međutim na putu ga je spriječio četvrti sudac.

Rukometni Euro 2. faza - skupine Rukomet Euro 2020: Hrvatska osvojila srebro, svi rezultati na jednom mjestu divider

"Izrugivao mi se, kao da sam homoseksualac. Pokazao je maksimalno nepoštovanje. Cijelo je vrijeme tražio žuti karton za moje igrače, a onda kada sam ja tražio za njegovog je isplazio jezik i počeo mi se izrugivati", ispričao je Matijević za Record.

"Kada sam ga vidio što radi prvo mi je bilo smiješno, ali kada je ustrajao u svojem ponašanju prestalo mi je biti. Izgubio sam staloženost i mirnoću. Inače ne reagiram na takve stvari, ali ovoga puta sam izgubio glavu. Ne znam zašto."

Majka Hrvatica

Matijević je čovjek sirijskog, libanonskog i hrvatskog porijekla. Prezime Mohamed mu je s očeve strane, dok mu je hrvatsko prezime Matijević s majčine strane.

Zanimljivo, iako ima samo četiri nastupa za argentinsku reprezentaciju, 1991. je bio član momčadi koja je osvojila Copa Americu.

gol expired Skandalozna Červarova izjava s minute odmora: "Pa i ovi crnci igraju pametnije od nas" divider

Prošle je godine, nakon što je vodio velik broj meksičkih i argentinskih prvoligaša, napokon stigao u Europu. Dovela ga je Celta Vigo na mjesto trenera u svibnju 2018. godine, ali mu je šest mjeseci kasnije uručila otkaz.

Tragedija mu obilježila život

Nažalost, prati ga i jedna tragična priča. Za vrijeme Svjetskog prvenstva u Njemačkoj 2006. godine stradao je u prometnoj nesreći u kojoj je izgubio sina. Njemu je prijetila amputacija obiju nogu, ali se izvukao.

Upravo je preminulom sinu nedavno ispunio obećanje osvajanjem meksičkog prvenstva. Monterrey je boljim izvođenjem kaznenih udaraca od Americe osvojio prvenstvo po peti put u klupskoj povijesti.

Nakon što je njegov igrač zabio odlučujući pogodak Matijević se slomio na trenerskoj klupi držeći krunicu u rukama. Plakao je jer je 13 godina od automobilske nesreće ispunio obećanje svom Farydu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider