Tenis
SPORTOVI
Tenis
dno dna karijere

Zvali su ga "baby Federer", dobio je Đokovića na vrhuncu forme, a danas je neprepoznatljiv

Grigor Dimitrov dotaknuo je dno svoje profesionalne teniske karijere.

Grigor Dimitrov (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Američki 28-godišnji tenisač Kevin King (ATP - 450.) u Atlanti je ostvario svoju prvu pobjedu u glavnom ždrijebu na ATP i Grand Slam turnirima svladavši u 1. kolu Bugarina Grigora Dimitrova (ATP - 53.) sa 7:5, 6:4.

Za Kinga je ovo bio tek peti meč u karijeri u glavnom ždrijebu ATP ili Grand Slam turnira, a u dosadašnja četiri nastupa osvojio je svega jedan set.

Kingov vršnjak Grigor Dimitrov, koji je 2017. godinu završio kao treći tenisač svijeta, a danas se nalazi na 53. mjestu ATP ljestvice, doživio je najteži poraz u karijeri.

Dimitrov je 2013. godine dobio prvog igrača svijeta Novaka Đokovića, i to u trenutku kada je on bio na vrhuncu forme (zemlja Madrida). Dugi je niz godina nosio nadimak "baby Federer" zbog vrlo sličnog stila kretanja, udaraca i posebno jednoručnog backhanda, no danas je postao predmet sprdnje među fanovima. 

Kingova neočekivana pobjeda popravila je dan domaćim predstavnicima u Atlanti jer su od osmorice predstavnika u 1. kolu samo trojica izborila prolaz u 2. kolo. U utorak je Srbin Miomir Kecmanović u dva tie-breaka svladao Jacka Socka, koji je 2017. završio na 8. mjestu, a sada je 180. igrač svijeta, dok je Australac Bernard Tomić nadoknadio set zaostatka protiv 5. nositelja Francesa Tiaofea.

Amerikanci će zasigurno imati barem dvojicu četvrtfinalista jer King u 2. kolu ide na 2. nositelja Taylora Fritza, a 1. nositelj i peterostruki pobjednik u Atlanti John Isner igrat će protiv Reilyja Opelke.

ATP Atlanta - 1. kolo

Radu Albot (Mol/6) - Tennys Sandgren (SAD) 6-4, 7-6 (4)
Bernard Tomić (Aus) - Frances Tiafoe (SAD/5) 4-6, 6-3, 7-6 (4)
Ugo Humbert (Fra/8) - Cole Gromley (SAD) 7-6 (2), 6-2
Miomir Kecmanović (Srb) - Jack Sock (SAD) 7-6 (9), 7-6 (5)
Kevin King (SAD) - Grigor Dimitrov (Bug) 7-5, 6-4

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider