Tenis
SPORTOVI
Tenis
U 16 mjeseci šest mečeva...

Konjuh uoči dugoočekivanog povratka za Novu TV: "Želim biti zdrava i uživati u tenisu"

Ana Konjuh vraća se profesionalnom tenisu krajem siječnja.

Galerija Ana Konjuh za Dnevnik Nove TV Antonio Veić Ana Konjuh +2 Ana Konjuh

Prije više od dvije godine, sa samo 18, igrala je četvrtfinale US Opena. Ni godinu dana kasnije došla je do 20. mjesta na svijetu, a onda su je zaustavile ozljede. Ana Konjuh danas je na novom početku i s 414. mjesta sanja o povratku u vrh.

Ni najbolji specijalisti ne znaju u čemu je problem

U posljednjih 16 mjeseci odigrala je samo 6 mečeva. I dva puta završila na operaciji lakta desne ruke. Koji je operirala i prije nepunih pet godina. Zbog problema s laktom Ana Konjuh obilazila je ugledne klinike diljem svijeta, a i najveći svjetski autoriteti na tom polju ostali su bez odgovora.

"Ne znaju ni oni što je problem točno, što je uzrok svega. Tako da išli smo nekim okolnim putem, nekim metodama, opcijama eliminacije i jednostavno sam sad uzela tih 5 mjeseci slobodno da se vratim. Možda lakat jednostavno nikad nije imao dovoljno vremena da se oporavi koliko mu je trebalo, nadam se da je to bio problem, ali ako nije onda ne znam za budućnost šta ćemo."

Kako se je bol do sada uvijek javljala na meču, nakon nekoliko odigranih gemova, pravi odgovor na pitanje o Aninom stanju ponuditi će tek povratak turnirima.

"Uvijek je tu prisutan strah, ali pokušavam ne razmišljati o tome. Iako sam svjesna da je pravi test službeni meč na kojem se ne da 100%, nego 110% vjerojatno. Tako da iščekujem taj turnir, i nadam se da ću krenuti polako, svjesno i da će biti sve u redu."

Povratak krajem siječnja

Povratak tenisu planiran je u Sankt Peterburgu krajem siječnja, a do sada odrađenim pripremama vrlo je zadovoljna.

"Nisam još na 100% sa servisom, ali drugo dobro treniramo. Imamo još nekih tri tjedna do kraja priprema i nadam se da ćemo do tada sve riješiti bez bolova i krenuti dalje."

Tenis bez bolova glavna je želja i Aninog trenera Antonija Veića. Koji je siguran da bi se u tom slučaju posložile i ostale stvari.

"Nadam se da će ostati zdrava, jer nitko od nas ne sumnja u njezinu kvalitetu i njezin nivo tenisa koji može igrati. Treba korak po korak, ali prvi cilj je ostati zdrava, ući u top 50 i onda naravno ganjati vrh tenisa."

Samo jedna želja: "Biti zdrava"

A, taj vrh dohvatile su njezine vršnjakinje i konkurentice još od juniorskih dana. Ana Konjuh u to je vrijeme bila dosta ispred Naomi Osake i Jelene Ostapenko, koje su već osvajale grand slam naslove, ili Darije Kasatkine koja je top 10 igračica.

"Sretna sam zbog njih, skupa smo odrastale, ostale u super odnosima. I mislim da jedna drugu motiviramo da budemo što bolje, tako da stvarno sam sretna zbog njih. Nadam se da ću se i ja pridružiti u tu skupinu uskoro i da ćemo moći zajedno biti u vrhu."

Iznimno talentirana i s tek navršenom 21 godinom na ništa manje i ne treba ciljati. Samo da lakat dopusti.

"Želim biti zdrava, želim uživati na terenu. Sad sam shvatila koliko mi fali to što radim dok nisam imala priliku i sad više cijenim to i nadam se da ću uživati zdrava na njemu."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider