Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Nizozemci veličanstveno dočekani u Amsterdamu

Nizozemski nogometni reprezentativci burno su dočekani u Amsterdamu, gdje ih je prema procjenama policije na putovanju gradskim kanalima pozdravilo oko 500 tisuća navijača...

Prvi dio dana provela je nizozemska reprezentacija na službenim primanjima, prvo u kabinetu nizozemskog premijera Jana Petera Balkenendea u Catshuisu kod Den Haaga, a nastavila ga u Kraljevskoj palači Noordeinde, gdje ih je pak ugostila Kraljica Beatrix.

Potom su 'tulipani' helikopterima prebačeni do Amsterdama, gdje im je pripremljen veličanstven doček. Za razliku od Španjolaca, koji su madridskim ulicama krstarili na otvorenom autobusu, doprvaci su u čamcima plovili čuvenim amsterdamskim kanalima, uz klicanje oduševljenih navijača sa obale, i obližnjih zgrada.

Cijela je reprezentacija bila obučena vrlo neslužbeno, u trenirke i kratke majice, te je s pivama u rukama pozdravljala razdragano mnoštvo. Nizozemski su navijači zasipali svoje ljubimce konfetima, te im davali ritma u plesu puhanjem u vuvuzele.

Zabava će završiti na open-air partyju na Muzejskom trgu, gdje su navijači iz Amsterdama redovito pratili utakmice "oranja" tijekom SP-a.

Za osiguranje velikog dočeka nizozemskih reprezentativaca zaduženo je oko 1800 policajaca i 700 zaštitara. Kuće na brodovima tijekom rute parade zagrađene su žičanim ogradama i posebno su čuvane kako se ne bi ponovio incident iz 1988. kada je nekolicina njih potopljena u neobuzdanom slavlju nizozemskih navijača nakon osvajanja naslova europskog prvaka.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider